Oefenpot B4 geeft goed gevoel

Afgelopen zaterdag stond er 1 thuiswedstrijd op de kaart bij FC Driebergen, de B3 speelde tegen de B4 op het hoofdveld. Dat was de 1e keer dat we met de B4 op het hoofdveld speelde en het leek of dat iets magisch teweegbracht bij de jongens. De aftrap was om 11 uur onder leiding van de goed fluitende Vincent van Beek. We begonnen scherp aan de wedstrijd en hadden direct grip op de wedstrijd met goed combinatievoetbal maar ook zeker doordat we er erg fel opzaten. De B3 kreeg geen voet aan de grond en werd steeds verder met de rug tegen de muur gezet. Met Taoufik en Fawzi op het middenveld werd er goed gecombineerd en dat resulteerde na 10 minuten in de 1e goal. Leon gaf een prachtige pass op Samir en deze schoot de de bal droog in de hoek. 5 minuten later gaf Bjorn vanaf links een prachtige voorzet en deze werd door Simon in de verre hoek gekopt zodat we op een 2-0 voorsprong stonden.

Hierna kreeg de B3 iets meer balbezit maar met een Matthijs en Kjeld op de backpositie en Jean met Achraf in de as kreeg men weinig poot aan de grond maar toch door een spaarzame uitval van de B3 kreeg de aanvoerder een vrije bal te nemen op 25 meter van onze goal en die hij met een prachtig schot over Colin(onze keeper) in de kruising schoot. Mooie Goal!!!

In de rust werd de scheidsrechter Vincent van Beek vervangen door Nieko van Veen die ook zijn hoop had gezet op het fluiten van zo’n belangrijke wedstrijd J

Ik had de jongens een compliment gegeven voor het vertoonde spel maar hun wel op het hart gedrukt dat het nog niet voorbij was en dat we druk moesten blijven zetten op hun verdediging. De jongens hadden de boodschap goed begrepen en bleven voetballen met druk naar voren en we mochten naar hartenlust combinatievoetbal spelen. We kregen na 10 minuten een penalty na een overtreding op Samir en Achraf mocht van 11 meter de 3-1 aantekenen. Even later was het de B3 die een penalty mocht nemen na een overtreding in de 16 meter en ook hun aanvoerder faalde niet vanaf de 11 meter 3-2.

Hierna was Samir nog tweemaal doeltreffend waarop de eindstand op het bord stond van 5-2. Dit had veel hoger uit kunnen vallen maar de keeper van de B3 stond goed te keepen. Het was leuk om te zien dat we me Emiel en Simon op de flanken 2 sterke jongens hebben die met hun snelheid het de verdediging van de B3 erg moeilijk maakte.

Rest mij nog jullie een enorm compliment te maken op de manier hoe jullie liepen te voetballen.

Trotse trainer