Ondanks blessureleed winst voor zondag 2

Het was puzzelen om deze week een logische opstelling binnen de lijnen te realiseren. Weliswaar voldoende spelers, twaalf, maar door het blessureverzuim moest er het een en ander geschoven worden. Sander van Elst voert met verve de ziekenboeg aan met zijn absentie van inmiddels al bijna acht maanden (Sander is herstellende van een kuitbeenbreuk) en Hugo Bruining is in de voorbereiding getroffen door een enkelblessure waardoor hij de eerste fase van de competitie heeft moeten missen. Tel daar de vervelende aanhoudende knieblessure van Koos Visser bij op én het (hopelijk eenmalige) verzuim van Charelle van Rheenen en je hebt een puzzel waar zelfs Rubik (die van die kubus) jaloers op zou zijn en waar ook John van den Brom zich geen raad mee zou weten.

Na vele wik- en weegmomenten is het technische duo (trio, kwartet,…iedereen lijkt er dan ineens verstand van te hebben….) er dan toch in geslaagd om elf spelers het veld in te sturen zonder dat het op een fantasie- opstelling zou gaan lijken. Het technische duo grapte tijdens de warming up dat het nog even zo door moest gaan en ze zouden zelf hun voetbalschoenen weer uit het vet moeten halen. Kostelijk werd er gelachen.

De wedstrijd ving aan en we zagen een agressief en hard werkend FC Driebergen uit de startblokken komen. PVC gaf goed tegenstand en de slag leek vandaag op het middenveld gewonnen te moeten worden. Het duurde lang voordat er enige kansen ontstonden en dan nog zou de typering “mogelijkheden” (zoals Louis zou zeggen) meer op zijn plaats zijn.

Vlak voor rust kregen we de schrik van ons leven omdat Alex van de Burgt een smerige tik tegen zijn enkel kreeg waarna hij, na het eerst heldhaftig geprobeerd te hebben, het veld hinkend moest verlaten. Hiermee steeg ons blessureverzuim naar ruim eenendertig procent wat normaal gesproken niet op te vangen is binnen een sportteam of in het bedrijfsleven. We gingen rusten met een 0-0 stand en we hadden ons er al bij neergelegd dat een punt misschien wel het maximaal haalbare zou zijn.

Niets bleek minder waar want in de zestigste minuut kon Aad de 1-0 maken na een keurig teruggelegde bal van Fred van Ginkel die daarmee zijn frustratie van zijn wisselbeurt van zich afschudde. In de tachtigste minuut stelde wij de overwinning veilig door de 2-0 te maken. Maurice van Rheenen en Aad hebben de beelden discussiërend opgestuurd naar NOS studio voetbal om te bepalen wie de goal op zijn naam krijgt, maar één ding was duidelijk, FC Driebergen had zijn tweede overwinning in deze competitie te pakken!

Smetjes op de overwinning waren het uitvallen van Tijmen en Ico in de laatste minuten waarmee het blessureverzuim op ruim drieënveertig (!!) procent kwam deze zondag. Hiermee leek de prestatie nóg groter. Op deze website kunt u lezen dat John van den Brom vorige week donderdag zijn kennis en kunde heeft gedeeld met ons vlaggenschip.

De technische staf van FC Driebergen zondag 2 overweegt om Gertjan Verbeek uit te nodigen om advies in te winnen over zijn geroemde, goed opgebouwde, trainingsschema’s gericht op conditie, uithoudingsvermogen en kracht, doorgaans door gebruik te maken van hoog intensieve Spartaanse trainingsvormen.

Inmiddels heeft Verbeek bewezen het blessureverzuim bij AZ (en ook sc Cambuur heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn diensten) tot een minimum te beperken. Fitnesskleding en loopschoenen vanaf nu dus standaard in de tas jongens!

De Coach