Onfortuinlijke nederlaag FCD 1 tegen De Posthoorn

FC DRIEBERGEN trad voor de derdemaal in een gewijzigde opstelling door diverse wissels. Afwezig waren Alexander Kosterman, Gerwin v/d Klift, Nick Swaen. Maar de mannen die het moesten doen stonden er .

Dat bleek al binnen 30 seconden na de aftrap toen FC DRIEBERGEN op voorsprong kwam door het alert reageren op een vrije trap van Henk-Jan Veenendaal die uitstekend werd afgestraft door spits Elmar van Doorn 1-0. Na dit doelpunt werd het een wedstrijd met over en weer diverse doelrijpe kansen die helaas door FC DRIEBERGEN niet werden benut. Zoals in de 6e minuut een uitstekende actie van Bagdad Ajiach (hij speelde een uitstekende wedstrijd) die helaas net naast schoot.

Na deze kans was het doelman Michel van Bruggen die de voorsprong door goede reddingen in stand hield. De twee zeer gevaarlijke spitsen van Posthoorn kregen de gelijkmaker niet op het scorebord. In de 17e minuut een geweldige kopbal van Elmar van Doorn die van de lijn gehaald werd door een verdediger van Posthoorn terwijl de keeper gepasseerd was.

Het was in deze periode van de strijd dat de FC DRIEBERGEN diverse kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden vooral door de gemiste kans van Robin Notenboom in de 22e minuut die alleen op de keeper af ging maar naast schoot. Dit was voor beide teams de aantrekkelijkste periode deze eerste 30 minuten van de strijd.

FC DRIEBERGEN mocht na dat half uur tevreden zijn te mogen rusten met een 1-0 voorsprong. Alleen in de blessuretijd was het Henk-Jan Veenendaal die met een voortreffelijke vrije trap keihard de bovenkant van de lat raakte en dat was voorlopig het laatste wapenfeit van de 1e helft. Rust 1-0

Na de thee was het Posthoorn die het de verdediging van FC DRIEBERGEN niet makkelijk maakte en kwam in de belangrijke 55e minuut op 1-1 door een terechte strafschop die veroorzaakt werd door Mathijs Brink (f0to) die hiervoor zijn tweede gele kaart kreeg en met rood het veld moest verlaten. De straf werd ook benut 1-1.

Het leek erop dat FC DRIEBERGEN moet putte uit dit ongemak en de mannen zochten met veel inzet de aanval maar helaas bracht het niet de gewenste mogelijkheden . Het werd in de 65e minuut zelfs 1-2 bij een onoverzichtelijke situatie wat betekende dat de Driebergenaren nog meer druk moesten uitoefenen op het doel van de tegenstander maar dat leverde geen uitgespeelde kansen op.

Trainer Bert v/d brom probeerde wel nog met wat wisselingen om de gelijkmaker te forceren maar ook dat hielp niet. Zo bleef de stand 1-2 in het voordeel van de gasten van Posthoorn die hier zeer blij mee waren.

Zaterdag as 24 oktober de uitwedstrijd in Maartensdijk bij SVM aanvang 15.00