Ongelukkige eerste competitienederlaag FCD JO10-1

FCD JO10-1 is zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In een spektakelstuk, waarin beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren, verliet de eveneens nog ongeslagen mede-koploper DVSU JO10-1 sportpark De Woerd met een 2-3 overwinning. Voor de Driebergers een wat ongelukkige nederlaag, aldus trainer-coach Martin Lahaye: ‘Een gelijkspel zou meer recht hebben gedaan aan het wedstrijdbeeld, maar het ontbrak ons vandaag helaas aan geluk in de afronding.’

FCD JO10-1 startte furieus aan de wedstrijd, en dat leverde in de eerste 10 minuten een paar grote mogelijkheden op. Daarbij was niet alleen het spreekwoordelijke houtwerk spelbreker. Een vernietigende uithaal van Lars Dorland was onderweg naar de kruising, maar werd door een collega-aanvaller op miraculeuze wijze over het doel heengewerkt. Daarna kwamen de gasten uit de Utrechtse wijk Lunetten beter in de wedstrijd, en waren er aan beide kanten goede kansen om de score te openen. En nadat de Driebergse keeper Luke Lahaye enkele hachelijke situaties eerst nog de baas kon zijn, was het 5 minuten voor rust toch raak voor DVSU JO10-1. De laatste man van de Utrechters kon ongehinderd het veld oversteken, en met zijn listig steekpass wist de behendige spits van DVSU wel raad: 0-1, en aan de limonade.

Direct na de rust werd het 0-2, en leek de wedstrijd gespeeld. Maar FCD JO10-1 toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd, want binnen een minuut was de stand weer gelijk. Eerst Kasper de Kruijf (1-2) en vlak daarna Lars Dorland (2-2) scoorden, na twee keer goed druk zetten op de robuuste Utrechtse defensie. Het spel golfde nu op en neer, maar de naar later bleek winnende treffer viel voor de Albicelestes helaas aan de verkeerde kant. Een (eerlijk is eerlijk) schitterende goal, waarbij de Driebergse achterhoede via een dubbele een-twee volledig werd uitgespeeld. In het laatste kwart ontwikkelde FCD JO10-1 onder aanvoering van de vandaag zowel verdedigend als opbouwend uitstekend op dreef zijnde laatste man Viggo van Holst nog wel een groot slotoffensief, maar de verdiende gelijkmaker viel helaas niet meer.

Volgende week gaat FCD JO10-1 op bezoek bij middenmotor Hercules JO10-2, maar eerste wacht woensdagmiddag de negende editie van het roemruchte Heuvelrugtoernooi. Kunnen de mannen dan de eerste prijs van dit seizoen pakken?

edited_1475323247504

FC Driebergen JO10-1 2016/2017

Voorste rij, v.l.n.r.: Arij Bijnsdorp, Kasper de Kruijf, Luke Lahaye, Boaz Kruis, Jens Raaymakers

Middelste rij, v.l.n.r.: Floris van den Bosch, Lars Dorland, Giel Oostra, Viggo van Holst

Achterste rij: Arnaud van Holst en Martin Lahaye (trainer-coaches)