Onnodig verlies bij Focus’07

In een koud en winderig Culemborg heeft FC Driebergen een onnodig nederlaag geleden die te hoog is uitgevallen ,niet dat de thuisclub het niet verdiende maar er gingen toch 2 doelpunten in die absoluut niet nodig waren.

Het was in de 22e minuut dat een door de felle wind omhoog vallende bal (die bleek achteraf achter de doelijn te zijn geweest maar was zowel voor de toeschouwers als de goed leidende arbiter niet te zien) die heel raar net buiten doelman Michel van Bruggen zijn doelgebied viel en met veel geluk bij de aanvoerder van Focus’07 terecht kwam en die fraai afrondde 1-0. FC Driebergen hoopte wel met deze stand te gaan rusten omdat de 2e helft de wind mee kreeg wat toch iets gemakkelijk voetbalt. Rust 1-0.

Een wissel in de rust ,Joeri Vonk bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Pim van Amerongen op het middenveld. Het werd iets feller de strijd wat al 3 gele kaarten had opgeleverd voor de gasten.
En daar bleef het niet bij zonder over de scheef te gaan waren het wel terechte gele kaarten waar er in de 2e helft nog 2 bij kwamen wel onnodig maar door de inzet soms onnauwkeurig met de tackels.

Na wat kleine kansen vooral in het eerste kwartier van de 2e helft was het toch Focus ‘07 die sterker werd. Na de 2e wissel Daan Koeman werd vervangen door Kevin v/d Burgt kreeg Focus’07 een vrije trap te nemen en met een schitterende trap wel iets door de wind gedragen in de 62e minuut op een 2-0 voorsprong kwam.
Nadat in de 71e minuut de altijd keihard werkend Kevin Dame het veld had verlaten voor Abate Nyamsi kreeg FC Driebergen iets meer kansen maar door iets meer risico in de achterhoede te nemen kwam Focus’07 in de 78e minuut op een 3-0 voorsprong en deze niet meer uit handen gaf was wel duidelijk.

Ondanks deze nederlaag gaan de spelers zich weer voorbereiden op de volgende lastige tegenstander Desto uit Utrecht die momenteel de 3e plaats bezetten zaterdag 4 November 2017 aanvang 14.30