Onnodige nederlaag FC Driebergen bij APWC

Hoenderdaal

Na een slordig en rommeliger wedstrijd staat FC Driebergen weer met beide benen op de grond.

Het was APWC die direct na de aftrap het spel naar zich toe trok en ten aanval trok en al in de 1e minuut een dot van een kans kreeg maar net naast schoot. FC Driebergen deed wel wat terug door Jesse Mantel die zijn kans in de 5e minuut ook naast de verkeerde kant van de paal zag schieten. In de 13e minuut kwam FC Driebergen op een onverwachtse voorsprong, een goed gespeelde bal van Sezer Gurbuz naar de mee naar voren gestoven Manasse van Dijk die deze bal direct hard inschoot 0-1.

Maar helaas maar van korte duur . De daarop lopende aanval van APWC werd slecht verdedigd door de achterhoede en met goed gerichte kopbal was het een Minuut later weer gelijk 1-1.

Nadat het toch wel sterke spel van de thuisclub kwamen er in de slotfase van de 1e helft toch nog wat kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. Het was in de 40e na goed spel van Jordy v Haarlem die Mick Visser in stelling bracht en deze speler alleen voor de doelman van APWC volledig faalde. In de 44e minuut een bijna doelpunt door veel gegrabbel van de doelman van APWC maar die de bal toch via de onderkant van de lat in zijn handen kreeg. Ook nog net voor de pauze een gele kaart voor aanvoerder Jelle Adema. Rust 1-1

In een 2e helft waar FC Driebergen de toon aangaf en moest dat ook wel want binnen 1 minuut (46e en 47e minuut)keek men tegen een 3-1 achterstand aan. Door onnodig bal verlies op het middenveld werd het 2-1 en even later door slecht verdedigen met een strak afstand schot 3-1.

De eerste wissel kwam Timon Houtschild werd vervangen door Daan Brouwer en Max Mehrengs voor Hidde v/d Werf. Het was FC Driebergen die de druk opvoerde en daar ook de beloning voor kreeg met een goed doelpunt van Jesse Mantel 3-2.

De volgende 20 minuten die nog te spelen waren kwamen er diverse kansen om toch nog een punt naar Driebergen mee te nemen . Wat ook duidelijk verdiend zou zijn geweest maar door nog kansen van de ingevallen Kubilay Albayrak en Jesse Mantel die zeker tot 2x toe die kans om de 3-3 te scoren hadden bleef het bij die 3-2 nederlaag.

De 1e periode titel is nu verder weg en heeft FC Driebergen niet meer in eigen hand.

De eerst volgende thuiswedstrijd (de laatste voor de 1e periode) tegen het Zeisters Saestum zaterdag 20 november aanvang 14.30