Onnodige nederlaag Zaterdag 3

Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van 3 alweer hun tweede thuiswedstrijd van 2016 op het programma. Tegenstander was Cobu Boys 3, een ploeg waar het derde op een goede dag zeker van zou kunnen winnen. De dag begon echter niet zo goed, want onverschrokken laatste man Schenkels diende geveld door griep af te zeggen. Gelukkig was de bijna jarige Tim Butje last minute bereid een helpende hand te bieden en de plek van Schenkels in te nemen.

FC Driebergen 3 begon minder scherp aan de wedstrijd dan minimaal noodzakelijk en hielp Cobu Boys 3 zodoende aan een vroege voorsprong. De rappe linksbuiten troefde rechtsback Te Laat af en gaf vervolgens een afgemeten lage voorzet richting de rechterkant van de zestien. Hier was een vrijgelaten Cobu Boy als eerste ter plaatse om de bal achter keeper Evers te schieten, 0-1.

Een vloek en een zucht later wist FC Driebergen 3 zich te herpakken en gelijk te maken. Een Amersfoortse verdediger beging halverwege de Cobu Boys helft op rechts een overtreding en last warning Meeles kende een terechte vrije trap toe. Specialist Meyer schaarde zich achter de bal, fingeerde een kort tikje op Jens, maar gaf op vriendelijk verzoek van Kooi de bal toch hoog voor de pot. In de vijandelijke zestien en tussen een mêlee van spelers lukte het Kooi met een knikje van zijn hoofd de bal bij Kevin te krijgen. In de assist van Kooi zat een lastige stuit, maar door zich op anderhalve meter hoogte horizontaal te strekken, kon Vd Burgt zijn nieuwe opaalblauwe rechterschoen toch tegen de bal planten. Dit was voldoende om het speeltuig over de kansloze keeper te wippen, 1-1.

Opperste concentratie was vereist om met minimaal deze stand de rust te bereiken. Helaas kende Te Laat een momentje van overconcentratie en realiseerde zich te laat dat er na een van richting veranderde dieptepass actie van hem werd vereist. Hij moest derhalve de linksbuiten een kleine voorsprong toestaan. Bas leek de linksbuiten weer bij te halen, maar deze kapte op het juiste moment naar binnen en schoot onhoudbaar op doel, 1-2.

Het derde probeerde voor de onderbreking de achterstand weer ongedaan te maken, maar slaagde hier niet in. Het slaagde er wel in niet nog meer goals tegen te krijgen, zodat met een krappe achterstand kleedkamer 8 werd opgezocht voor de theepauze. Rust zouden we het deze keer niet echt kunnen noemen.

Terwijl Schaap de thee uitdeelde, verblijdde IJsland de aanwezigen met een bezoekje, uitten Kooi en Te Laat luidkeels hun wederzijdse frustraties en werd de laatste wissel ingezet. De net uit een nachtdienst wakker geworden Balk nam de spitspositie van Hoevers over. Eind eerste helft had Kooi een ribblessure opgelopen, zodat crossfitter Robbin al voor Dennis in het veld was gekomen.

De missie voor de tweede helft was duidelijk, minimaal één keer scoren en geen tegendoelpunten meer incasseren.
Mede dankzij meer dan uitstekend keeperswerk van Evers lukte dit laatste. Zo plukte hij op fantastische wijze de bal van de voeten van de spits, toen deze bij een counter doorgebroken was en wist hij op miraculeuze wijze de lastige linksbuiten het scoren te beletten toen deze vrij voor hem opdook.
Het eerste deel van de missie was echter another cook. Ook al zat er de tweede helft meer lijn in het spel van FC Driebergen 3 en produceerde het drietal Balk-Kevin-Mike enkele veelbelovende aanvallen, het lukte het derde net niet de bevrijdende gelijkmaker aan te tekenen. De grootste wapenfeiten waren een als buitenkant rechts bedoelde punter voorlangs van Balk, een mooi uitgevoerde doch aan de verkeerde kant van de paal gemikte kopbal van Butje, een conversie-kick van Kevin en een alles-of-niets uithaal uit de draai tegen de ballenvanger van Kroon.

Zo werd er weer een onnodige nederlaag geleden.

Opstelling: E. Evers, B. Te Laat, A. Meyer, T. Butje, M. Schaap, D. Kooi (R. Geerding), K. vd Burgt, E. Kroon, M. Hoevers (A. Balk), J. Marik (M. Hoevers), M. van Hoof