Onverdiend verlies FC Driebergen bij FC de Bilt

Schouten Bloemenshop

In een uitstekend gespeelde wedstrijd heeft FC Driebergen zaterdag een onverdiende nederlaag geleden , die pas in de slotfase beslist werd met 2 terecht gescoorde doelpunten van FC Driebergen die om onduidelijke reden werden afgekeurd. De ploeg begon met Bjorn Geerding voor de zwaar geblesseerde aanvoerder Paul van Hofwegen als laatste man(kan terug zien op een uitstekende wedstrijd).

Een sterk met veel druk naar voren beginnend FC de Bilt kreeg al in beginfase 2 opgelegde kansen die gelukkig voor de driebergernaren naast gingen. De eerste aanval kwam dan ook pas in de 7e minuut die de eerste hoekschop van FC Driebergen inleidde die niets opleverde. Vlak hierna in de 10e minuut ketste na een prachtige aanval de bal keihard via de paal weer het veld in (geluk voor de goed keepende Michel van Bruggen). Het was vooral de ploeg uit de Bilt die het initiatief nam in de eerste 17 minuten die heel FC Driebergen in verdrukking zette zonder dat het echt gevaarlijk werd .

Langzamerhand worstelde onze jongens zich uit de druk van de thuisclub en met veel passie en inzet werd FC Driebergen gevaarlijker wat in de 18e minuut een zuiver doelpunt van Pascal van Doorn opleverde maar om onduidelijke redenen (zelfs de eerlijke grensrechter van FC de Bilt vlagde niet) werd afgekeurd. Het was in deze periode tot de rust dat een energiek spelend FC Driebergen het betere van het spel kreeg maar zoals al gememoreerd zonder resultaat wat een ruststand van een verrassende 0-0 opleverde.

De 2e helft begon direct al met een gevaarlijk moment voor het doel van FC Driebergen maar de vrije kopbal werd naast gekopt. In de 50e minuut moest Thomas Meeles geblesseerd het veld verlaten en vervangen worden door Jordi Sonneville, even later verlaat de moe gestreden spits Elmar van Doorn het veld voor Tolga Albayrak.

FC Driebergen werd alsmaar sterker,wonnen veel de pittige duels maar werden te vaak terug gefloten door de soms warrig leidende arbiter. Een terechte gele kaart kreeg Michel Hoekstra (misschien een tikkeltje rood) toen hij een doorgebroken speler van FC de Bilt een mogelijke scoringskans onthield.

Toen brak de slotfase van deze leuke wedstrijd aan en de cruciale 89e minuut een afgeslagen voorzet van FC de Bilt kwam toevalliger wijs voor de voeten van een speler van de Bilt die hoog in de boven hoek deze kans benutte 1-0. FC Driebergen kroop niet in zijn schulp en 2 minuten later zelfs de gelijkmaker scoorde maar ook dit doelpunt gemaakt door aanvoerder Michel Hoekstra werd om onduidelijke reden afgekeurd.

Zo kwam er een onrechtvaardige nederlaag mede door het falen van de arbiter.

Zaterdag as 1 februari de thuiswedstrijd tegen SVM(Maartensdijk) aanvang 14.30 op sportpark de woerd.