Onverdiend verlies in Hoevelaken

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Driebergen een kostbaar punt laten liggen tegen Hoevelaken in Hoevelaken. De thuisclub trok met 1-0 aan het langste eind waar een gelijkspel de juiste verhouding geweest zou zijn.

Al in de beginfase hadden de elf van trainer Richard van Vliet al een voorsprong kunnen nemen het was in de 9e minuut dat Elmar van Doorn een voorzet direct op zijn schoen nam en de keeper van Hoevelaken het keiharde schot tegen zijn lichaam kreeg in de korte hoek.

In de 11e minuut was het goed doorzetten van de mee opgekomen links back Gerwin v/d Klift die zijn afgemeten voorzet terecht zag komen bij de volledig vrij staande Kevin van Woudenberg ( die overigens een goede wedstrijd speelde) die schrok van de geboden kans maar hoog over schoot.

Het spel golfde op en neer maar ook Hoevelaken die wat kleine kansen kreeg maar steeds weer deze zagen mislukken door goed werk van de FC Driebergen doelman Michel van Bruggen.

De grootste kans (achteraf) kreeg spits Elmar van Doorn in de 21 e minuut toen een goed genomen vrije trap tegen de lat belande en de terug springende bal voor zijn voeten kwam maar door te snel te reageren i.p.v. een zacht tikje in een leeg doel te schieten schoot ook hij hoog over.

De grote domper kwam in de 35e minuut toen de bal verspeeld werd op ongeveer 35 meter van het FC Driebergen doel de speler van Hoevelaken bedacht zich niet en haalde verwoestend uit onhoudbaar voor de Driebergse goalie een schitterend doelpunt 1-0. Na dit onverwachtse doelpunt raakte de Driebergse ploeg even de draad kwijt en moest aanvoerder Paul van Hofwegen de bal van de doellijn halen. Rust 1-0

De tweede helft was ook zeer aantrekkelijk om te zien over en weer op de aanval spelende teams wat het kijkspel bevorderde.

In de 51e minuut een geweldige solo van Jelle Adema maar deze werd in zijn rush gestuit door een zware overtreding waar de trouwens uitstekende scheidsrechter niet op reageerde.

Het spel bleef aantrekkelijk en de neutrale toeschouwer zat op de gelijkmaker te wachten maar deze bleef uit ondanks de nog ingebrachte wissels werd er niet meer gescoord en verliet een zeer teleurgestelde FC Driebergen het gezellige Hoevelaken met weer lege handen.

Zaterdag as 29 november de thuiswedstrijd tegen Scherpenzeel aanvang 14.30