Onverdiende nederlaag FC Driebergen 1

Van der Sluijs Auto's

In een koud Utrecht op een achteraf veld 8 van Hercules heeft FC Driebergen een kleine onverdiende nederlaag geleden tegen de nummer 2 van de competitie.Een goede ploeg waar onze spelers zich heel goed staande hielden maar de pech had dat de kleine kansen die men kreeg niet verzilverde.

De eerste kansen waren voor de thuisclub die goed uit de startblokken kwamen. Al in de 4e minuut een grote kopkans die net over het doel ging. In de 14e minuut kwam Hercules op een 1-0 voorsprong die voortkwam uit een hoekschop die eigenlijk slecht genomen was maar door niemand geraakt werd alleen door een been van een Herculaan en zo langs onze doelman Bryan Hoedeman in de hoek verdween.Het antwoord kwam vrij snel en in de 18e minuut een goed lopende aanval via Jelle Adema naar de vrij staande Sven Evers die een uitstekende scoringskans kreeg maar over de bal heen trapte.

Maar door het harde werken (er stond weer een TEAM) van FC Driebergen werd dat beloond in de23e minuut en weer over links een goed lopende aanval via Sven Evers naar Jelle Adema die heel beheerst de gelijkmaker scoorde 1-1.

De beide teams kozen de aanval maar kregen niet echt de kansen de men wilde, het waren dan weer Hercules die door de verre ingooien van de laatste man voor gevaar zorgden en FC Driebergen die door een paar afstand schoten voor enig gevaar zorgden. En zo brak de rust aan met een terechte uitslag van 1-1.

De tweede helft begon niet best en het was al in de 47eminuut een klein misverstand tussen 2 verdedigers van FC Driebergen dat de bal per ongeluk voor de voeten van een Herculaan kwam en dit heel beheerst in de verre hoek van doelman Bryan Hoedeman de 2-1 afrondde.

Helemaal kwam het noodlot voor de ploeg uit Driebergen toen de met nummer 9 spelende spits Jesse v/d Boomen zijn terechte 2e gele kaart kreeg en met rood kon vertrekken. Met deze ongelijke strijd kreeg FC Driebergen echter het beste van het spel en met de inval beurten van Jesse Mantel voor Max Mehrengs,Lucas van Druten(17) voor Imre van Schaik en Arif Bahadori(17) voor Sven Evers kwamen er wat kansen .

De ook naar voeren gestuurde Paul van Hofwegen was een keer dicht bij de verdiende gelijkmaker. Maar ondanks dat de achterhoede het iets zwaarder kreeg door het een op een spelen was het met Camiel Robberts aan het hoofd dat de voorwaartse van Hercules geen kans meer kregen.
Wat de spelers ook probeerden het bleef bij een teleurstellende nipte nederlaag tegen een heel goede tegenstander die nog hoog zal eindigen.

Zaterdag 24 november as aanvang 14.30 de semiderby Patria – FC Driebergen terrein achter ’T Slot Zeist