Onverdiende nederlaag FC Driebergen 1

Thesio ICT Proffesionals

In een goed gespeelde wedstrijd van FC Driebergen heeft de ploeg wederom een onnodige nederlaag geleden tegen een zwak spelend Lopik. Er ontbreekt elk greintje geluk wat een ploeg toch wel eens mag hebben. Het grootste probleem zit in een heleboel wedstrijden dat men zeer alert moet beginnen en dat was zaterdag weer zo.

De ploeg kwam alweer in de beginfase op achterstand en wel al in de 1e minuut na een 1e hoekschop van FC Driebergen werd de afgeslagen aanval van FC Driebergen niet goed verwerkt en de daarop diepe bal werd knap afgerond en stond de thuisclub al direct op achterstand 0-1. De ploeg pakte deze tegenslag goed op en werd steeds sterker en het was in de 10e minuut dat de eerste grote kans van FC Driebergen d.m.v. Hidde v/d Werf die de bal voorlangs het doel van Lopik zag gaan.
Er kwam een regen van hoekschoppen (binnen het kwartier al 5 hoekschoppen) maar deze werden allemaal niet goed afgewerkt. U leest het goed het was alleen maar FC Driebergen die een balbezit van 75-25 had maar daar uit werden te weinig kansen gecreëerd. Het bleef spannend en de toeschouwers die de kou trotseerden zaten allemaal op de gelijkmaker te wachten en die zou net voor de rust kunnen vallen maar ook de altijd ijverige Abate Nyamsi miste in de 45e minuut een grote kans en zo zocht men de thee op met een 0-1 achterstand.

Dezelfde 22 spelers gingen de ploegen de 2e helft in. Het was Lopik die het beste eruit kwam en probeerde met veel druk de thuisclub in de verdediging te houden en dat lukte heel goed en scoorde uit een snelle counter in de 54e minuut de 0-2.
Een zware slag was dit maar de spelers gaven extra gas en het laatste half uur van deze wedstrijd speelde zich dan ook alleen maar op de helft van Lopik af. De 2 wissels die trainer Wouter v/d Berg in de 60e minuut deed t.w. Stijn Post voor Pim van Amerongen en Sven Evers voor Kevin Dame pakte goed uit,de grip op het middenveld werd daardoor sterker en het leverde dan ook in de 64e minuut de lang verwachte aansluit treffer op door goed reageren door Abate Nyamsi 1-2.

De toeschouwers gingen er extra goed voor zitten om de wel verdiende gelijkmaker op te wachten maar kwamen na 90 minuten bedrogen uit, het lukte niet de verdediging van Lopik te verschalken en zo bleef het 1-2. Een domper was het nog meer na afloop toen de andere uitslagen bekend werden en hoorde dat Voorwaarts(de naaste concurrent) ruim van Kockengen had gewonnen 4-1 en zo de rode lantaarn weer aan FC Driebergen overdroeg.

De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 10 maart 2018 Desto – FC Driebergen aanvang 14.30 in Utrecht.