Ook VRC hangt aan de zegekar van de B4…….

Na een mooie week met 2 overwinningen moesten we onze hoofd uit de wolken halen om VRC b4 te bestrijden. We hadden met Max uit de B1 een goeie invaller voor Matthijs die er vandaag niet bij was. Het werd een slordige wedstrijd met veel strijd en “knoepvoetbal”. Knoepvoetbal is wat de f-jes spelen, en dat betekent niet meer dan een hoop voetballers in een kleine ruimte :-).

Toch scoorde wij na 15 minuten door een afstandsschot van Max die de keeper niet kon keren 1-0. Ik had verwacht dat hierdoor het spel beter zou worden maar dat werd het niet. We bleven te dicht op elkaar te voetballen om de verdediging van VRC uit elkaar te spelen. Met nog 5 minuten op de klok kregen we een vrije bal te nemen op 20 meter en Bjorn zijn naam werd geroepen om dit “varkentje” te wassen. Afgelopen week had hij tenslotte ook van die afstand gescoord en de verwachtingen waren daardoor vrij hoog. Hij nam een aanloop en de bal ging rakelings langs de kruising. Jammer maar wel goed geprobeerd!

In de rust heb ik gezegd dat ze bij balbezit uit elkaar moesten voetballen en balverlies wat meer bij elkaar. Dat VRC op dat moment nog geen kans had gekregen is natuurlijk ook de verdienste van het elftal dus ik had ik ook wel wat positiefs te melden.

2e helft begon eigenlijk zoals de 1e helft eindigde met nog steeds slordig spel en we waren heel onrustig aan de bal. Na 10 minuten spelen kregen we het een beetje door, het spel werd verzorgder en de bal werd rustig rondgespeeld waardoor VRC nog minder balbezit kreeg. Wij kregen hierdoor kans op kans en de keeper van VRC moest alle zeilen bijzetten om ons van scoren af te houden. Dit lukte niet na 20 minuten, Max omspeelde zijn tegenstander en gaf het balletje breed aan de inlopende Samir die zonder moeite de bal de goal inschoot. Wij hebben hierna de wedstrijd op slot gegooid door het balletje rond te laten gaan. Oude trainer van mij zei ooit, als jij de bal hebt dan kan de tegenstander niet scoren. Dit gaat overigens niet op voor Ajax en Feyenoord spelers :-).

Diezelfde oude trainer van mij zei ooit ook….ook slechte wedstrijden moet je winnen en dat is precies wat we gedaan hebben.

John