Op weg naar de 3e periode titel..

Heiko Gorter Makelaars

Een heerlijk zonnetje over de velden van FC Driebergen, een goede flow in de afgelopen wedstrijden, lekkere trainingen in de benen en het uitzicht op een weekend vol teambuilding gaf alle voorwaarden om een heerlijke wedstrijd neer te zetten. Interim trainer -ik Will’em- Schalkwijk was vroeg opgestaan om de dames, ook namens hoofdtrainer Ton (even op de achtergrond wegens een blessure), op scherp te zetten. We weten van de vorige wedstrijd tegen deze dames dat ze een aantal goede spitsen hebben en vooral veel snelheid laten zien. Scherpte is vereist!
De derde periode titel is het doel en daarvoor zijn doelpunten nodig en moet de nul gehouden worden. Volgende week staat de kraker tegen koploper DTS op de planning, dus een goede generale is vereist..

Keeper Floor staat in de warming up al te showen wat haar uitstekende kwaliteiten zijn als keepster en laat zien hoe je een bal uit de kruising slaat en de scherpschutters laten op hun beurt zien wat kanonskogels zijn. De sfeer lijkt er goed in te zitten en iedereen staat op scherp om direct vanaf de aftrap aan de inmiddels aangekomen hoofdtrainer Ton te laten zien wat we waard zijn. De aanvoerder wijst ons erop dat een 6-0 overwinning het doel is, en het krachtige 1.. 2.. 3Bergen wordt ingezet. Intimiderend voor IJsselmeervogels VR 1 zo lijkt het.

Daar gaan we dan en binnen 5 minuten ligt de 1-0 er al in, na een doortastende actie en blok van Kim valt de bal voor de voeten van alerte spits Irene. Een lekkere start waarbij iedere speler laat zien dat ze het eerste duel willen winnen en met vertrouwen elkaar kunnen vinden op het veld. De 2-0 volgt vrij snel uit een corner genomen door Kim, die met een heerlijk strakke wreeftrap Irene kon bereiken die tegendraads hard kon inkoppen. Een verschil met wedstrijden eerder dit seizoen is dat de kansen direct worden afgemaakt en dit geeft vertrouwen. Ezgi, onze wervelwind vanaf rechts, heeft een aantal goede acties in huis en wordt regelmatig onheus bejegend door de verdedigers van IJsselmeervogels. Even later is het de verdediger van IJsselmeervogels die, onder druk van diezelfde Ezgi, de bal op de keeper speelt waar Irene al onderweg was, hem kon onderscheppen en simpel kon binnenschieten. Na deze 3-0 volgen meer mooie combinaties door met name Maud, Masja en Kim op het middenveld die hun dynamiek laten zien in hun rol als middenvelders. Kim met een paar prachtige crossballen en loopacties, Masja met een mooi (helaas geblokt) schot op doel en Maud met verschillende briljante steek passjes. Intussen zijn de spitsen goed aanspeelbaar en wordt Amber bereikt met een mooie diepte pass van Kim, 4-0 want die Amber is een absolute topper in het afronden van dit soort ballen.

De rust wordt ingegaan met een lekker gevoel, we hebben controle over de wedstrijd en we moeten vooral doorgaan met goed positiespel en gecontroleerd spel. Maud wordt gewisseld voor het talent Aïsa, die een aanvallende rol mag aannemen als middenvelder. De tweede helft lijkt het moeilijk om de scherpte te behouden, de passing is iets minder en soms is het hebben van ruimte juist lastig. Debet is daaraan onder andere een paar zeer behendige en doortastende speelsters van IJsselmeervogels, die gelukkig voor ons niet helemaal door kunnen komen en als ze dan toch het ijzersterke duo Esther en Tamar passeren, hebben we Floor nog. Na een prachtige diepte pass wordt Amber 1 op 1 gezet en ze kapt goed naar binnen en schiet onberispelijk binnenin! 5-0 is een feit en later volgt de 6-0, waarbij de corner via Irene bij Masja terecht komt die tussen 3 speelsters in handig de bal binnen schieoot in de verre hoek (zie foto’s). Hierna woerden 4 wissels tegelijk doorgevoerd, Laurien, vlagger Roos, Nienke en Rianne komen binnen de lijnen. Nieuwe energie in het veld en zeker Roos laat een paar weergaloze bewegingen zien, waar ze soms zelf nog in zou trappen! Er ontstaan steeds meer ruimtes op het veld, waar wordt gezocht naar korte combinaties, driehoekjes en steekpassjes waar het kan. De 7-0 komt voort uit een goede bal op Irene met direct de coaching dat Aïsa zich briljant vrij loopt in de diepte, in ééèèn beweging wordt ze bereikt en ze laat zien hoe je een bal in de hoek schiet.

Er zijn teveel momenten om alles op te schrijven, maar we hebben een goede wedstrijd beleefd en gaan met een goed gevoel verder in deze fase van de periode strijd. Johan Prins heeft een aantal prachtige foto’s gemaakt, waarvoor dank ! Wij zullen ons best doen de volgende keer nog meer te lachen naar de camera😊 Na de wedstrijd breekt een vrijgezellen dag aan voor Helen en Rianne die op 9 mei in het huwelijksbootje zullen stappen! De volgende dag gaat het team richting Nijmegen voor een speciale teambuilding dag, het verslag hiervan volgt..