Opening FC DRIEBERGEN groot succes!

Zaterdag 3 september was het zo ver: na maanden van voorbereiding viel alles op een zonnige dag op zijn plek. Honderden blije gezichten waren op het sportpark aanwezig om de opening van FC DRIEBERGEN feestelijk te vieren.

Bij binnenkomst op het Sportpark zorgde Dweilorkest ’t lopend vuurtje uit Driebergen voor een vrolijke sfeer. Om 1 uur was de tribune gevuld met heel veel jeugdleden en begon onze voorzitter Peter Dingemans met een zijn toespraak, waarin hij de vele vrijwilligers hartelijk bedankte voor hun inzet.

Hij benadrukte dat “het de ambitie van FC DRIEBERGEN is om een bindende factor te zijn tussen bevolkingsgroepen, door op een positieve wijze FC DRIEBERGEN te positioneren en alle groepen actief te betrekken bij sportieve, maatschappelijke en sociale activiteiten”.

Om deze ambitie waar te maken heeft FC DRIEBERGEN als eerste voetbalvereniging in Nederland een samenwerkingsovereenkomst getekend met UNICEF. Op de wedstrijdkleding van alle spelers komt UNICEF te staan en ook op ons Sportpark wordt UNICEF prominent zichtbaar. Dit fantastische gebaar is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Founding Fathers en sponsoren van FC DRIEBERGEN.

Daarna sprak onze burgemeester Frits Naafs alle aanwezigen toe. Ook hij is blij voor Driebergen dat er nu een gezonde en ambitieuze voetbalclub is in Driebergen. Dit is volgens hem ook een goede basis om snel een nieuwe accommodatie te gaan realiseren, dat past bij een club die de ambitie heeft om “het Barcelona van de Heuvelrug!” te willen zijn.

Na deze positieve woorden maakte fotograaf Robert Zwart een groepsfoto van alle spelers op de tribune. De nieuwe clubkleuren en kleding zijn daarmee voor de toekomst vastgelegd. De cirkel is feitelijk rond, want FC DRIEBERGEN speelt in dezelfde kleuren als vv Driebergen en N.I.O, de clubs die in de jaren ’20 van de vorige eeuw de basis voor voetbal in Driebergen hebben gelegd.

De ballonnenwedstrijd vormde het einde van de opening. Honderden blauw witte ballonnen stegen op met alle namen van de jeugdleden erop. Het was een prachtig gezicht, die ballonen die opstegen tegen een strakblauwe lucht.

Het enige minpunt van de dag was de openingswedstrijd van het eerste tegen De Meern. Misschien moesten de spelers nog wennen aan de nieuwe kleding, of misschien was het de spanning van de eerste competitiewedstrijd. De Meern won uit verdiend met 1 – 4. Trainer Bert van der Brom was ook duidelijk na afloop “De Meern speelde gewoon een tandje hoger en was met name in de combinatie de betere ploeg”.

Het seizoen is echter nog lang en voor heel veel nieuwe jeugdspelers en mini’s moet de seizoen eigenlijk nog beginnen. De mini’s (4 – 5 jaar) starten op 7 september met de Champions League en bij de F-jes (6 – 7 jaar) beginnen we waarschijnlijk met 16 teams!

De bijgevoegde foto’s zijn gemaakt door Robert Zwart (info@beeldkracht.org).