Opnieuw verlies eerste elftal

FC Driebergen wist dat het een moeilijke uitwedstrijd had in IJsselstein tegen IJFC die op de 2e plaats van de ranglijst staat. Maar vooral in de beginfase zag dat het er niet uit een strijdende ploeg die het de tegenstander behoorlijk moeilijk maakte. Onze jongens begonnen fel en zette de verdediging van IJFC behoorlijk onder druk.

Maar het leverde geen resultaat op door de aanvals driften van FC Driebergen kreeg de thuisclub wel veel gelegenheid om door middel van diverse counters in de eerste 20 minuten wel 7 corners te forceren. Maar het was wederom de goed keepende Michel van Bruggen die zijn doel schoon hield door diverse uitstekende reddingen te verrichten.

Toen kwam de 26e minuut een aanval ingeleid door Jelle Adema naar Pascal van Doorn en zijn actie leverde de doorgelopen Adema de gelegenheid om fantastisch uit te halen en doeltreffend 0-1. De strijd werd iets feller en de niet altijd juist handelende arbiter gaf geel(terecht) aan Thomas Meeles en even later ook aan Pim van Amerongen maar in die tussen tijd wilde IJFC snel orde op zaken stellen. Wat ook lukte bij hun 8e corner kwam de bal om onduidelijke reden op de stip (visie scheidsrechter vast houden binnen de 16) wat voor de toeschouwer niet te zien was alleen door de arbiter. Dit buitenkansje liet IJFC zich niet afpakken 1-1.

In het Driebergse kamp hoopte men dat deze gelijk stand wel de rust bereikt kon worden maar het liep toch anders bij wederom een corner werd het in een scrimmage 2-1 voor de thuisclub wat tevens de rust stand werd. Deze domper is FC Driebergen de tweede helft niet meer te boven gekomen ook doordat IJFC al in de 53e minuut er door een mooie kopbal weer uit een hoekschop er 3-1 van maakte. Nadat de andere wissels ook ingezet werden( na 10 minuten werd Gerwin v/d Klift al vervangen door Bjorn Geerding)Elmar van Doorn voor Jeffrey Veenendaal en Ismet Sahin voor Marco v/d Klift.

Het werd er niet beter op ondanks alle goede wil en strijd die men gaf ,IJFC was deze middag gewoon een maatje te groot voor FC Driebergen. De wedstrijd werd helemaal beslist in de 68e minuut door een subliem lopende aanval van de voorwaartsen van IJFC die er onhoudbaar 4-1 van maakte. Daar bleef het bij in een best aantrekkelijke wedstrijd waar duidelijk vooral de tweede helft IJFC het toonaangevend team was.

Zaterdag as 8 november 2014 de thuis wedstrijd tegen mede onder de streep staande tegenstander DVSU(Utrecht) waar de punten dienen in Driebergen te blijven.

Aanvang 14.30 sportpark De Woerd.