Oud FC Utrecht speler Oswin Hopstaken laat JO9-1 flink zweten!

Vlak voor de zomer sprak ik mijn neef Oswin weer eens. Hij heeft de jeugdopleiding bij FC Utrecht doorlopen maar brak dankzij een ernstige blessure niet door in het eerste waar hij wel al mee trainde eind jaren 80. De passie voor voetbal is altijd gebleven wat mede blijkt uit de door hem opgerichte soccer academy www.mnsa.nl . Op mijn vraag of hij een keer de JO9-1 als gasttrainer onder zijn hoede wilde nemen volgde meteen een enthousiast ja. Gisteravond was het zover!

Afgelopen maandag kondigde Nico al aan dat hij en Stefan de training woensdag niet zouden geven. Dat er een oud FC Utrecht speler zou komen als trainer vonden de mannen wel interessant en spannend.

Vlak voor de woensdag training was er kort overleg en ging Oswin aan de slag met de heren. Ook leuk voor Nico en Stefan om eens vanaf de zijlijn toe te mogen kijken. Bij de eerste oefening lag de nadruk op dribbelen en wendbaarheid.

Daarna volgde een zeer technische oefening met twee ballen per koppeltje. Heel leuk om te zien vanaf de zijkant maar lastig voor de mannen om goed uit te voeren. Prima oefenstof om ook thuis te doen!

Als afsluiter volgde een rondo in een kleine ruimte waarbij de term rustig meermaals viel, naast hoofd omhoog om te kijken en elkaar te coachen op de vrije ruimte.

Een zeer geslaagde gasttraining, zeker ook omdat de mannen van de JO9-1 een leergierige instelling hebben. Thanks Oswin!