Overlijden Joop Dricot

Beste vrienden van FC Driebergen,

Joop Dricot, onze trouwe, altijd positieve clubman en vrijwilliger heeft de strijd tegen Corona verloren. Het is een flinke klap voor iedereen die hem op de club kende. Joop liep al een paar decennia mee. In de CDN tijd was hij secretaris in de periode van 1998-2003 en later ook als secretaris van Stichting Sportcentrum de Woerd 2011-2015.

Enkele weken geleden hielp hij nog mee om de toestroom van spelers en ouders voor trainingen en wedstrijden goed te laten verlopen. Plotseling miste we hem en wilden weten waar die was en hoe het met hem ging. Helaas bleek hij zich niet goed te voelen en na een test bleek hij Corona te hebben. Begin april werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
Via zijn familie werden we op de hoogte gehouden, maar het nieuws werd steeds slechter. Op woensdag 5 mei is hij aan het begin van de
avond overleden.

Joop genoot van zijn pensioen en was een echte voetballiefhebber. Al jaren stond Joop langs de lijn wedstrijden te kijken. Hij volgde veel spelers van jong tot senior, kende ze bij naam en maakte na een wedstrijd een praatje met ze. Altijd belangstellend op de persoon gericht en altijd positief. Hij was ook trots op jongeren die doorstroomde naar de selectie, scheidsrechter of trainer werden.

Na zijn rol als bestuurder bleef hij als vrijwilliger actief. Hij hielp waar hij kon. Speciale aandacht besteedde hij aan de groenvoorziening op de club. Als een privé tuinman van de club zorgde hij ervoor dat het er altijd keurig uitzag. Ook de platanen bij de zitbankjes werden door hem keurig onderhouden. Nu zijn de bomen nog kaal, maar binnenkort gaan ze weer uitlopen. In de zomer krijgen we dan een mooi dak van bladeren, waar je fijn in de schaduw kunt zitten en met anderen bijpraten.

We zullen hem missen, maar elke zomer zullen we bij het uitlopen van de bomen met een glimlach terugdenken aan onze Joop. Wij wensen zijn familie en dierbaren sterkte met het verwerken van dit verlies.

Het bestuur