Overwinning in Rhenen voor zaterdag 3

Op een veld waarvan het leek of er die ochtend nog een kudde zebra’s uit het aanpalende dierenpark overheen gedenderd was, speelde FC Driebergen 3 haar eerste competitiewedstrijd van 2012. Tegenstander was Candia’66 4, een ploeg die in de thuiswedstrijd met 5-1 verslagen was.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat het derde deze uitslag zou gaan evenaren. Het gemakkelijk counterende Candia kreeg in deze periode de gevaarlijkste kansen. Eerst verscheen de kalende spits alleen voor Martijn, maar voor hij uit kon halen, stuiterde de bal via een hoefafdruk in het gras weg van zijn voeten. Vervolgens ging de snelle linkerspits er enkele malen vandoor en leverde een paar hachelijke voorzetten af. Uiteindelijk kwam Candia zelfs op voorsprong door te laat instappen en te slap ingrijpen van de Driebergse defensie, 1-0.

FC Driebergen probeerde via enkele voorzetten van Kroon en een paar afstandsschoten van Dennis vd B wat terug te doen, maar erg overtuigend was het allemaal niet. Om de ban te breken en meer diepgang in het spel te brengen werd Patrick halverwege de eerste helft ingebracht. Bas Te L. maakte voor hem plaats. Met Patrick in de gelederen kreeg het spel van FC Driebergen 3 meer offensief gewicht vanaf rechts. Van die kant kwamen dan ook enkele gevaarlijke voorzetten van onder meer Patrick, Giro en Dennis vd B. Eén van deze voorzetten werd door Ali rakelings naast geschouderd, een andere voorzet werd door Kobbe op miraculeuze wijze vanaf één meter voor de doellijn over geschoten.

Het derde drong steeds verder aan en het was slechts een kwestie van tijd eer de gelijkmaker zou vallen. Topscorer Dennis vd B werd rand zestien ingespeeld, kapte op een paar vierkante centimeter twee verdedigers uit en krulde met links vanaf rechts in de zestien de bal in de verre hoek, 1-1.

Back in business, zou je denken. Nog geen minuut na de gelijkmaker lag de bal echter alweer op de stip in de Driebergse zestien. De Aziaat van Candia was Kroon te vlug af en omspeelde vervolgens Vd Mispel. Arjan beging een lichte overtreding en de scheids floot hiervoor. In eerste instantie dacht de scheids dat de overtreding buiten de zestien was gemaakt, maar toen hij naderbij kwam en het plaats delict ten opzichte van de grenzen van het strafschopgebied aanschouwde, was het ook voor hem duidelijk dat dit niet zo was. Een penalty werd aldus toegekend. Tot aan deze strafschop had keeper Martijn zich nog niet als penaltykiller weten te onderscheiden. Met deze penalty bracht hij daar verandering in. Dankzij knap mentaal keeperswerk dwong hij de bal op de paal en stopte zo voor het eerst deze competitie een strafschop. De bal kaatste nog wel terug het veld in en kwam voor de voeten van een Candiaan, die op doel schoot. Door een goed uitgevoerde bloktackle van Kooi vloog het schot gelukkig over.

Dit was wel weer genoeg commotie voor één helft, zodat beide ploegen gauw een kwartiertje thee gingen leuten. Tijdens de rust werd er voor het eerst dit seizoen niet gewisseld. De licht geblesseerde Smit en Thijs bleven nog even langs de kant.

Hiervandaan zagen zij het derde in het prille begin van de tweede helft een mooie aanval opzetten. De bal kwam bij Patrick terecht en vanaf rechts verstuurde hij een splijtende pass op de diepgaande Dennis vd B. Van de Berg kon vervolgens alleen op de keeper afrennen en een bekeken schot in de rechterhoek produceren, 1-2. De euforie over zijn goal werd behoorlijk getemperd, doordat Dennis vd B op het moment van uithalen vol op zijn gammele enkel werd getrapt door een lomp inglijdende verdediger. Ondanks het vrije uitloop ei op zijn enkel kon Van de Berg de wedstrijd gelukkig wel voortzetten.

Om de overwinning zeker te stellen was uitbreiding van de score een noodzaak. Op ongeveer 25 meter van de goal kreeg gatentrekker Jeffrey de bal hoog ingespeeld. Voor hij de kans kreeg de bal volledig te controleren, kwam de eerder lomp inglijdende verdediger aangevlogen en als Ron Zwerver in zijn beste dagen smashte hij de bal met zijn hand hard weg. Overduidelijk een directe vrije trap. Van de Berg bleek de aangewezen persoon voor deze vrije trap en met een uitgekiende curvebal in de rechterhoek lukte het hem voor de derde maal deze wedstrijd de keeper te passeren, 1-3.

Candia’66 4 gaf zich na deze treffer gewonnen, zodat FC Driebergen 3 rustig tikkend op zoek kon naar nog meer doelpunten. Aan de linkerkant van het veld gooide Kroon de bal in op Van de Berg. Dennis vd B draaide in en speelde de bal naar rechtshalf Giro. Fonteijne hield de bal even aan zijn voeten en stelde zo Van de Berg in de gelegenheid diep te gaan. Met een doordachte dieptepass gaf Giro de bal vervolgens weer mee op de geheel vrij gelaten Dennis vd B. Van de Berg snelde de zestien in alwaar hij de Rhenense sluitpost met een subtiele lichaamsschijnbeweging naar de grond liet vallen, waardoor hij zelf doodeenvoudig met bal en al langs de keeper kon lopen tot over de doellijn, 1-4.

Als klap op de vuurpijl werd het ook nog 1-5. Net voorbij de middencirkel speelde Patrick de bal in op Kroon. Eduard dribbelde naar voren en zag zich op ongeveer 30 meter van de goal van afspeelmogelijkheden verstoken. Er restte hem niets anders dan de bal vol op zijn linkerpantoffel te nemen en de bal amechtig hard tegen de touwen te jagen.

Beide ploegen vonden het zo wel mooi geweest. De scheids was het hier roerend mee eens en blies alras voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling: M. de Laat, B. te Laat (P. Schenkels), K. van Daatselaar (M. Smit), A. vd Mispel, M. Schaap, D. Kooi, L. Fonteijne, E. Kroon, A. Mani, D. vd Berg, J. Veenendaal