Pas op de plaats voor zondag 4

Afgelopen zondag stond er de uitwedstrijd gepland tegen Schalkwijk. Dit is niet onze favoriete uitwedstrijd. Tijdens de reis erheen bekruip je het gevoel dat de tijd in Schalkwijk heeft stilgestaan. Nu was er ook nog hele dichte mist dus alle ingredienten voor een zware depressie waren aanwezig. Wij waren gewaarschuwd door de resultaten van vorige ontmoetingen. Klokslag 2 uur trapten we af. Eerste 10 minuten was het over en heen weer erg slordig voetbal. Met John als vervanger van Michel (geblesseerd) op het middenveld kregen we wat meer grip op het spel. Schalkwijk moest meerdere keren aan de noodrem trekken door gemeen spel. Meerdere keren werden wij van achter geschopt en meer dan fluiten deed de scheids niet. We voelden ons een beetje als aangeschoten “wild”.

Na een kwartier mocht John een vrije trap nemen omdat Jeroen (onze gastspeler) deze keer getorpedeerd werd. John krulde de bal om de muur en de keeper kon er nog net zijn hand achter krijgen, gelukkig liet hij hem los waardoor Jeroen hem heerlijk de touwen in kon rossen.  We speelden steeds beter en kregen nog meer kansen om de voorsprong te vergroten.

Helaas is het grote manco bij ons dat wanneer de tegenpartij scoort er altijd een foutje van ons aan vooraf gaat. Leo had de bal afgepakt van zijn directe speler en moest hem toen kwijt. Hij speelde hem richting Ron maar zag over het hoofd dat daar nog een speler stond van Schalkwijk. Deze spits stond nog uit te hijgen van de vorige aanval 10 minuten eerder en toen hij deze de bal kreeg van Leo was hij  zo ondankbaar om hem toch achter Ron te deponeren in het doel. 1-1.

Wat een domper was dit en dit terwijl Sinterklaas nog niet in Schalkwijk was gezien. Amper 1 minuut later werd een vrije trap van Willem (onze aanvoerder) prachtig door Roy afgerond. 1-2.  Scheidsrechter floot direct hierna voor de rust. In de rust was iedereen tevreden met zoals het nu ging. 2e helft begonnen we  zoals we de 1e helft eindigden.

Jeroen werd diep gestuurd door andere Jeroen(onze eigen) en schoot de bal tegen de uitgelopen keeper. De afgeslagen bal belandde bij Roy voor de voeten en met een prachtige lob tekende hij de 1-3 aan. Kat in het bakkie zou je zeggen maar 5 minuten lag de bal op onze 11 meter stip. Onze Jeroen had zijn been laten staan en wederom was de spits van Schalkwijk zo ondankbaar om daar gebruik van te maken. 2-3.

Na dit moment ging onze kaars langzaam maar zeker uit, conditie gebrek en concentratie verlies waren de ingredienten voor een overwinning van Schalkwijk 4-3. Al met al vond ik dat er niet een man van de wedstrijd was omdat we allemaal vochten voor wat we waard waren en dat dat zondag niet genoeg was deed niets af aan de uitslag. Rest mij nog onze gastspelers Jeroen en Jeffrey te bedanken voor hun geweldige inzet.