PLEZIER brengt 2 aan kop

PLEZIER! houdt het Tweede aan de koppositie

Zaterdagochtend 7 oktober, 09:15. De spelers van het Tweede druppelden langzaam binnen op sportpark De Woerd om te verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Faja Lobi te Utrecht. Er werd even bijgepraat over de vrijdagavond, waarom we nou weer zo vroeg moesten spelen en het nieuwe hoofdthema plezier (geïntroduceerd en voortdurend uitgedragen door grondleggers Mike, Marco en Tim, waarvan akte).

De bedoeling is dat het Tweede altijd gezamenlijk vertrekt vanaf de club naar een uitwedstrijd om plezier en teambuilding te blijven versterken. Jens mocht echter, omdat hij in Utrecht woont, bij hoge uitzondering van de technische staf één keer rechtstreeks gaan. Aangezien het Tweede vrijwel elke uitwedstrijd in Utrecht speelt dit seizoen staat Jens voor een keuze: “Ga ik het volgende keer weer proberen zodat ik lekker langer in mn nest kan blijven liggen of ga ik meewerken aan plezier en teambuilding?”

De bespreking

De bespreking begint met wat vertrouwende, wijze woorden van assistent-trainer Ferry: de mensen die corvee hebben worden er nogmaals op gewezen en de ballen, shirts en pionnen moeten worden meegenomen naar Faja Lobi. Ook wordt er een (dit keer nog iets te rijp) banaantje rondgedeeld, zodat iedereen met voldoende voedingsvezels aan de wedstrijd kon beginnen.

Dan nog even het thema plezier. Elmar liet blijken zich hier volledig achter te scharen. Trainer Ben was eigenlijk net begonnen met de opstelling en zijn tactisch verhaal, maar Elmar besloot nog even een bananenschil in iemand zijn gezicht te deponeren, waarna iedereen weer in lachen uitbarstte.

De opstelling zag er als volgt uit: Bryan in de goal. De verdediging bestond uit Victor, Marco, Kevin en Mo. Op het middenveld mochten Mike, Sven, Jelle en Albin starten. De voorhoede werd gevormd door Elmar en aanvoerder Jeffrey. Jeroen, Jens, Miquel en Stijn hielden de eerste helft de bank warm (op één na die mocht vlaggen, maar daar komen we zo op terug).

Nadat assistent-trainer Ferry iedereen nog even attendeert dat alle meegenomen spullen na de wedstrijd ook weer terug moeten vertrok het Tweede vol goede moed en met voldoende auto’s naar Utrecht.

De wedstrijd

De locatie van Faja Lobi is op zn minst opmerkelijk te noemen. De voetbalclub bevindt zich namelijk op het dak van de nieuwe parkeergarage van de Ikea!

Ok dan nu de wedstrijd. Faja Lobi had pas één wedstrijd gespeeld, maar die wel met 4-0 gewonnen. Dus de heren van het Tweede waren gewaarschuwd. En dat bleek ook vanaf minuut 1, want Faja Lobi ging zeer voortvarend van start en creëerden binnen een tijdsbestek van tien minuten drie flinke kansen; naast een schot op de paal was het de uitstekend keepende Bryan Hoedeman die zijn doel tot twee maal toe schoon hield, het Tweede in de wedstrijd houdend. Ook slopen er langzaamaan wat kleine foutjes en slordigheden in het spel van het Tweede. Er was een moment nodig dat de wedstrijd zou doen kantelen…

En dat moment kwam er! Het Tweede kreeg een vrije trap op de helft van de tegenstander en er werd besloten de bal de 16 meter in te pompen. Victor, die altijd gevaar sticht bij dode spelmomenten, meldde zich voorin,. De vrije trap werd door Albin de 16 in geslingerd. Victor schatte deze bal goed in en besloot in 1x op doel te schieten. Op formidabele wijze belandde de bal over de keeper in het net! 0-1. Niet lang daarna weer een vrije trap op de helft van Faja Lobi. Ditmaal meldde Sven zich achter de bal. Hij bezorgde hem bij Elmar, die op zijn beurt de bal met zijn chocoladebeen panklaar legde voor Jeffrey. Hij rondde vervolgens beheerst af. 0-2. Zo snel kan het dus gaan in het voetbal!

Faja Lobi gaf niet op en schakelde zelfs nog een tandje bij. Met zeer fel spel kwamen ze tot een enorme kans. De spits van Faja Lobi was, al dan niet met een flinke overtreding op Marco, er door en legde af op zijn kameraad voorin. Deze rondde af, maar stond nét buitenspel. Zeer goed gezien door gelegenheidsvlagger adjudant Rook!

Vervolgens ging het spel over en weer met wat kansen aan beide kanten. Bij een afgeslagen vrije trap kreeg Mike voor een overtreding een ietwat overdreven gele kaart, waarbij het natrappen van de Faja Lobi speler door de arbiter werd gemist. Mike moest er voor de tweede keer in zijn carrière 10 minuten uit, waardoor Driebergen vlak voor rust achteruit moest. Het Tweede hield echter stand en er kon met een 0-2 voorsprong thee gedronken gaan worden.

In de rust één wijziging: Jens erin, Mo eruit. De opdracht voor de tweede helft was kort, maar krachtig: meer rust aan de bal en zeer geconcentreerd beginnen! Ondanks de rust en focus drong Faja Lobi aan en er was wéér een geweldige redding van Bryan nodig om de marge op 2 te houden: hij redde duikend op een hard schot, stond razendsnel op en tikte de bal vlak voor het doel nog net over de lat. Kort daarna was Bryan weer uitstekend op dreef: hij ving een vrije trap en zag Jeffrey voorin 1-op-1 staan met de laatste man van Faja Lobi. Met een geweldige trap bezorgde hij de bal bij Jeffrey die op zijn beurt iets magistraals creëerde: hij draaide kort weg bij de verdediger en schoot de bal op fantastische wijze in de rechter winkelhaak! Bryan kwam aangesneld om Jeffrey te feliciteren! 0-3.

Het Tweede was in een bepaalde staat van euforie even vergeten geconcentreerd te blijven en dat werd direct afgestraft. Met een mooie steekpass zette Faja Lobi hun spits vrij voor de goal. Hij legde af op een maatje naast hem. Dit keer geen buitenspel. 1-3. Gelukkig was Jeffrey nog niet klaar met deze wedstrijd; hij eiste een vrije trap van zo’n 20 meter van de goal op. Zo briljant als hij de eerste bal in de rechterkruising werkte, zo briljant deed hij dat nu in de linker kruising! 1-4! Het moge duidelijk zijn dat Jef ze de komende tijd gaat opeisen. Sven: je kan lekker schieten, maar ik denk dat je de komende tijd even pech hebt.

In de loop van de tweede helft werden Mike, Elmar en Albin afgelost door respectievelijk Stijn, Miquel en Jeroen die de rust in het spel terugbrachten. Er werd goed getikt en dit leidde tot een goal! De scheidsrechter die (ondanks het niet toekennen van zo’n vijf rode kaarten en zes cornerballen) prima floot kende een strafschop toe. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door specialist Marco. 1-5! Een heerlijke overwinning in een wedstrijd die ook zomaar de andere kant op had kunnen vallen. Desondanks een groot compliment aan alle 15 spelers, de technische staf en supporters!

De nabeschouwing

Over de nabeschouwing kunnen we kort zijn: de overwinning werd gevierd met bier, bitterballen en een portje darts. Het plezier ging nog even door en het Tweede zal deze lijn doortrekken naar de volgende wedstrijd: zaterdag 14 oktober thuis om 12:00 tegen Delta Sports.