Plichtmatige overwinning FC Driebergen op DWSM (3-0)

Heiko Gorter Makelaars

In één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen heeft FC Driebergen tegen laagvlieger DWSM een overwinning weten te boeken. Gezien het spelbeeld een verdiende overwinning, maar de score was uiteindelijk veel te laag. Ondanks het zeer koude weer, waren er toch nog een handjevol supporters aanwezig op sportpark de Woerd. De thuisclub begon goed door vroeg druk te zetten op de tegenstander. Alleen speelde ze in balbezit in een veel te laag tempo, waardoor DWSM goed kon tegenhouden. In het eerste kwart kreeg FC Driebergen diverse kopkansen om vroeg de score te openen, maar de bal vloog naast of over het doel van DWSM. Het enige foutje van de man of de match, Bilal Soutouti, zorgde voor een spannend moment voor het doel van keeper Bryan Hoedeman, maar zorgde er niet voor dat DWSM op voorsprong kon komen.

Na 11 minuten spelen kreeg FC Driebergen de tweede grote kans, maar de inzet van Pim Noomen belandde tegen de lat. De thuisclub bleef de aanval zoeken, maar het was steeds te voorspelbaar voor de verdediging van DWSM. De ruimte lag aan de zijkanten van het veld, maar de voorhoede hield het veld niet breed genoeg. Hierdoor werd het middenrif te druk bemand en kwam de bal veel te veel in een kluitje terecht. Tussen de aanvallen van FC Driebergen door kreeg ook DWSM een paar kleine kansen. Door goed keeperswerk van doelman Bryan Hoedeman bleef het Driebergse doel schoon.

FC Driebergen bleef maar aanvallen aan het einde van de eerste helft, maar de kansen werden gemist, geblokt of knap gered door de goed keepende doelman van DWSM. Aan het einde van deze saaie eerste helft was het de al genoemde Bilal Soutouti die zijn harde schot knap gered zag worden. Aan het einde van de eerste helft kwam de aanvaller van DWSM oog in oog met Bryan Hoedeman. Het gehele veld telde het doelpunt al, maar FC Driebergen kwam met de schrik vrij. De poging kwam aan de verkeerde kant van de paal terecht, tot opluchting van het thuispubliek. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon zonder wissels. FC Driebergen kwam een stuk energieker uit de kleedkamer. Dit zorgde ervoor dat het tempo in het spel van de thuisploeg ook direct werd opgeschroefd. Het waren Sven Evers en Pim Noomen die nu ook van afstand het doel van DWSM onder vuur namen. Beiden werden opnieuw gekeerd door de keeper. Er moest snel een doelpunt worden gemaakt, dus de technische staf wisselde in de 62e minuut Abate Nyamsi voor Jelle van der Werf.

Eindelijk was het dan raak in de 65e minuut. Uitblinker Bilal Soutouti beloonde zichzelf met een prachtig doelpunt. Vanaf randje 16 schoot hij de bal in de verre bovenhoek. Nu was de keeper van DWSM kansloos en was de ban gebroken. 1-0. De volgende wissels werden doorgevoerd. Pim Noomen werd vervangen door de weer herstelde Manasse van Dijk en Max Mehrengs verliet het veld voor de jeugdige Douwe Winsemius. In de 71e minuut was het de hard werkende Sven Evers die de voorsprong uitbreidde. De bal viel uit de kluts voor zijn voeten en bracht de 2-0 op het scorebord. De laatste wissels kwamen in het veld. Jesper van Doesburg moest plaats maken voor Casper van Tricht en Daan Brouwer voor Jordy van Haarlem.

In de 83e minuut werd de einduitslag bereikt. Sven Evers kon de bal bij Abate Nyamsi neerleggen en nam de 3-0 voor zijn rekening. Uiteindelijk een verdiende overwinning, maar het ging erg moeizaam vandaag. Aanstaande zaterdag zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen. Op zaterdag 10 december speelt FC Driebergen de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen SV Odijk. Laatstgenoemde won de uitwedstrijd met koploper Saestum met 1-5. De aanvang is 14.30 uur op het sportpark aan Singelpark 7 in Odijk.