Herinnering: Presentatieavond blessurepreventie voor jeugdtrainers

Autoservice Cor Duiveman

Op donderdag 11 april zal 2Prevent voor alle jeugdtrainers (en belangstellende teammanagers) van FC Driebergen een presentatie geven over blessurepreventie. De presentatie begint om 19.00 u. in de kantine, wordt gevolgd door een demonstratie van een warming-up die de kans op blessures moet verkleinen, en eindigt rond 20:30 u.

2Prevent helpt sportverenigingen bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van blessurepreventie, en is door het jeugdbestuur gevraagd een bijdrage te leveren aan het blessurebeleid bij de jeugd van FC Driebergen. Want blessures gaan niet alleen ten koste van het spelplezier, maar ook van de gezondheid. En  hoewel vaak wordt gedacht dat blessures bij voetbal horen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een groot deel van de blessures kan worden voorkomen, onder andere door een goede warming-up. Tijdens de avond zullen de jeugdtrainers bij het warming-up-gedeelte dan ook een belangrijke rol spelen. Een voorbeeld van een warming-up is hier te vinden: Warming up FC Driebergen.

Het jeugdbestuur van FC Driebergen en de fysiotherapeuten Adrian Leavis en Erik van Erve van 2Prevent nodigen alle jeugdtrainers en belangstellende teammanagers van FC Driebergen graag op 11 april uit voor de presentatie over blessurepreventie en aansluitend de demonstratie van een warming up op het veld.

Jeugdbestuur FC Driebergen & 2Prevent

Meer informatie over 2Prevent? Schrijf naar: info@2prevent.nl