Publiek grote winnaar bij E1

Afgelopen week hebben we een gasttrainer gehad met een goed gewaardeerde training. Verdediger Paul van het eerste gaf ons tips. Deze tips werden nog herhaald tijdens de voorbespreking.

De eerste minuten in de wedstrijd zagen we er nog niet veel van terug. Tegenstander Geinoord speelde met twee voorhoedespelers en we hadden moeite de juiste man te vinden. We gaven veel vrijheid. In de 3e minuut werd het 0-1 door een eigen doelpunt. Een terugspeelbal werd door Mart verkeerd ingeschat. We bleven onrustig en kregen geen vat op het spel. In de 8e minuut werd het 0-2 en 4 minuten later ging een afstandsschot erin via de binnenkant van de paal: 0-3.

Coaches Jorgen en Erik waren nog meer bezig met aanwijzingen geven en zetten de organisatie neer. Dit had effect en we kregen meer grip op de tegenstander. De eerste aanval begon achterin. Hidde op Teun en via Olivier en Cas was het Teun die tegen de keeper schoot. Dit gaf in ieder geval weer vertrouwen. In de 18e minuut werd een mooie combi tussen Teun, Rutger en weer Teun afgerond met een schot die rakelings naast ging. We namen het heft nu echt in handen en misten alleen nog doelpunten. Uit een counter van Geinoord moest Mart nog reddend optreden. De wissels van Hidde en Vos ruim 5 minuten voor de rust, bleken een gouden greep van de coaches.

Teun werd mooi vrijgespeeld door Erik. Fabian kreeg de bal en legde terug op Rutger die met een droog schot de 1-3 inschoot. Een minuut later was het Olivier die goed mee op kwam. Via een mooie combinatie met Rutger werd Fabian de diepte ingestuurd. Hij gebruikte zijn snelheid goed en kwam alleen op de keeper af. Met een mooie lob / stift was de 2-3 een feit. Met nog twee minuten te spelen voelden we dat er misschien voor rust nog wel meer in zat. Er werd goed druk gezet en dit leverde Anouar balbezit aan de zijkant op. Hij passeerde de verdediger op de achterlijn en vanuit een lastige hoek schoot hij op slag van rust de gelijkmaker in. Een bijzondere eerste helft en met wat tips en scherpte werden de mannen de wei weer ingestuurd voor de 2e helft.

Meteen na rust kwam in de 2e minuut onze eerste kans. Hidde veroverde weer goed de bal, door voor de man te komen. Hij gaf een splijtende pass op Teun. Hij kapte de verdediger goed uit en gaf de bal aan Rutger om de 4-3 in te schieten.
We waren even in de zevende hemel en dachten dat we alles konden. Mart en Hidde communiceerden even niet optimaal en daar werd door de tegenstander goed gebruik van gemaakt en stonden we weer gelijk. Geinoord schoot binnen één minuut 2 keer op goal. De paal en Mart hielden ons overeind.

In de 43e minuut bracht een uitrap Anouar alleen voor de keeper. Hij schoot op de paal en Teun zette ons vanuit de rebound weer aan de leiding met onze 5e treffer. Het was nu taak de voorsprong vast te houden. Bij een corner van Geinoord liepen we niet met onze tegenstander mee, zodat er vrij ingekopt kon worden en de ploegen weer gelijk stonden.

Ruim 6 minuten voor het eind was er een mooie pass door ons centrum. Er werd even getwijfeld en kwam er een botsing tussen Mart en de aanvaller van Geinoord. Een vrije trap en een keeperswissel was het gevolg. Rutger trok de keeperstrui aan en kreeg meteen een vrije trap op zich afgevuurd. Gelukkig ging die naast en hield hij zijn doel schoon. We kregen nog een grote kans na weer een diepe bal op Anouar, hij omspeelde de keeper. Die dreef hem net iets te ver naar buiten. Zijn schot ging op de lat, waarna een scrimmage ontstond en weer ging de bal op de lat van Fabian. Er werd niet meer gescoord en het bleef 5-5.

Dit was zeker niet onze beste wedstrijd en we hebben de overwinning vooral in het eerste kwartier laten liggen. Jammer, maar ook weer een goed leerpunt.

Groeten Jorgen en Erik