Punt in de tas voor Zondag 2 – Update foto’s

DnA Organisatie en advies

Het op voorhand zware duel tegen HDS stond op de agenda. Van oudsher een treffen waar de Leersummer lompheid nogal eens het kwikzilver van de Driebergse kicksen kraste. Ditmaal bleven de spelers ongedeerd door de strakke en consequente leiding van arbiter Schornagel, al kon de bank van HDS dit niet altijd waarderen. Ik ben benieuwd wat voor deuntje in Leersum zal worden geblazen.

Wie dan leeft, wie dan zorgt. Zondag 2 werd immers deze ochtend met de neus op dit vergankelijke feit gedrukt, toen Verhoeff zich wegens trieste familieomstandigheden moest afmelden. Michel werd waardig vervangen door ondercapo Bannink. Arjan, miraculeus hersteld van een hamstringblessure (mosterd a la Büttner/Linssen? De Van Persie Koeienplacenta?), sleurde de volle 90 minuten het team naar een resultaat.

Een resultaat waar de ploeg vrede mee kon hebben. De 1-1 puntendeling werd door HDS op enkele minuten voor het eindsignaal gerealiseerd, dus een scorebordjournalist zou zeggen: konden jullie niet nog even de voorsprong vasthouden? Tsja, dat was ook echt wel de bedoeling. Maar zoals zo vaak moeten goeie bedoelingen het afleggen tegen de werkelijke gang van zaken. Het moet immers gezegd, HDS was beter. Veldoverwicht, vlotte combinaties, een energieke ploeg met titelaspiraties. Maar zoals vorige week koploper Sterrenwijk zich verslikte in de onverzettelijkheid van Zondag 2, zo moest HDS ditmaal vaststellen dat het kwaad kersen eten is met de Expendables van Driebergen.

HDS kwam er tot de thee eigenlijk amper doorheen. De muur van spelers, onder leiding van de van de Schotse hoogtestage teruggekeerde kapitein Veltman, bleek ondoordringbaar. En de enkele poging die van afstand werd ondernomen, werd stijlvol gepareerd door de stalen arm van Van de Brink. Het was voor HDS op zich al frustrerend om telkenmale de aanvalspogingen tussentijds te zien stranden in de Grebbelinie van sportpark De Woerd, maar ronduit pijnlijk was de vrije trap die Adema snoeihard bij de tweede paal door Bakker L. liet binnenkoppen: 1-0.

Het tweede bedrijf met de gebruikelijke wissels bood hetzelfde schouwspel, alleen ging HDS nog nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Soms met meer vliegwerk dan kunst werd het doel schoon gehouden en de hoeveelheid ballen die rakelings voorlangs schoten pasten op een gegeven moment niet meer in een IKEA-ballenbak, maar de tussenstand bleef overeind. Het moet gezegd, Zondag 2 had met iets meer raffinement in de voorlaatste pass richting scherpschutter Adema de overwinning kunnen bezegelen. Het mocht niet zo zijn en zou – vacca recta retina – als puntendiefstal gekwalificeerd kunnen worden. Zo zijn we dan ook weer niet en dus mochten de bezoekers een puntje voor de moeite mee naar huis nemen.

De volgende schakels in de ketting hielden mede met bovengenoemden een punt in de tas: Van de Burgt, Van Elst (45. Van der Grift), Bakker F., (45.Kemal), Bies, Hoevers (45. De Bruin), Jacobsen