Puntendeling Zaterdag 3

Onder een zomers najaarszonnetje begon het lachende derde afgelopen zaterdag in Nieuwegein-Zuid aan zijn uitwedstrijd tegen Vreeswijk 2. Een ploeg die zowaar gemiddeld ouder was dan de Driebergse formatie en die zich ook meer dan gemiddeld toelegde op de destructieve aspecten van het voetbalspel. Vooral de enkels en knieën van Bagdad en Kooi moesten het gedurende de wedstrijd enkele malen ontgelden, maar gelukkig liet het derde zich hier niet door intimideren.

Nadat Vd Mispel en Noordijk  beide via een noodsliding de grootste kansen van Vreeswijk onschadelijk hadden gemaakt,  trok FC Driebergen 3 het spel naar zich toe en wist zelfs de score te openen.
Kooi stuurde met een strakke pass Vd Burgt op rechts diep. Kevin zette hem in zijn zesde versnelling, sprintte de zestien in en gaf met buitenkant rechts een lage voorzet richting doel. Zijn voorzet kwam niet bij een medespeler uit, maar wel bij de keeper. De Nieuwegeinse doelman had er echter niet op gerekend dat Kevin de voorzet van zoveel back slice had voorzien dat het voor hem onmogelijk was de bal te klemmen. De bal vloog uit zijn handen zo het doel in, 0-1.

Deze forced error van Vreeswijk was het startschot voor een Driebergse aanvalsgolf, die eindigde in wederom een doelpunt. Weer was het Kevin die er op rechts vandoor ging, in de zestien enkele instormende Vreeswijkers ontweek en de bal vervolgens panklaar teruglegde op de stilletjes opgedoken Furkan. Dudukcu tikte de bal  beheerst langs de keeper het doel in, 0-2.

Terwijl het lachende derde hard op weg was om nog voor rust een 0-3 met een zonnetje erbij te  bewerkstelligen, kreeg het opeens een tegengoal om de oren. De sterk keepende Evers wilde vanaf rechts in de zestien met een boogballetje linksback Vd Mispel inspelen. Het balletje was echter net te zacht, het gras net te lang en Arjan net te afwachtend. Gevolg was dat de Vreeswijkse rechterspits met de bal aan de haal ging en zijn onderschepping bekroonde met een doelpunt, 1-2.

Met deze kleine voorsprong werd de kleedkamer opgezocht voor een kwartiertje rust. In de theepauze werd besloten één van de twee wissels in te zetten. De Bruijn kwam erin voor Schenkels. Schaap bleef nog even langs de kant en kwam er tien minuten later in voor Arjan.

In de tweede helft verzuimde FC Driebergen 3 het karwei af te maken. Ondanks een stevig veldoverwicht en de nodige kansen, lukte het de mannen van drie niet om nogmaals te scoren. Baggie was een paar keer met een schot van afstand dichtbij en eenmaal kwam Kroon op links na een harde voorzet van Vd Burgt net een paar schoenmaten te kort om de bal in het verder lege doel te knallen.

Door het uitblijven van de genadeklap bleven de Vreeswijkers hopen op een punt. Een paar minuten voor tijd werd hun hoop met een beetje hulp van de man in het zwart werkelijkheid. Een duidelijk gevalletje buitenspel werd door de arbiter genegeerd,  het spel ging aldus door en de bal kon ternauwernood tot corner worden verwerkt. Deze hoekschop kon vervolgens niet lekker worden weggewerkt door de Driebergenaren en na het nodige heen en weer geflipper belandde de bal in de buurt van IJsland en de corpulente Vreeswijkse spits die luisterde naar de naam Delano. Blijkbaar was er even contact tussen deze twee en ook al was de BMI van spits Delano waarschijnlijk minimaal tweemaal zo hoog als die van IJsland, de Vreeswijkse spits stortte tegen de grond alsof hij zojuist ondersteboven was gelopen door een door bronstigheid verblinde witte neushoorn.
Het was niet verwonderlijk dat de scheidsrechter dit moment aangreep om een penalty toe te kennen. Evers dook nog wel in de juiste hoek, maar de bal was te goed geplaatst om gekeerd te worden,  2-2.

Zo hield FC Driebergen 3 één schamel puntje over aan het Vreeswijkse avontuur. Door dit puntje klimt de Driebergse ploeg wel één plekje op de ranglijst en is het rode lantaarndrager af.

Opstelling: Edwin E., IJsland vd B., Maarten N., Edwin S. (Rogier de B.), Arjan vd M. (Maurits S.), Dennis K., Mike van H., Eduard K., Kevin vd B., Bagdad A., Furkan D.