Puntje ondanks slechte start voor ZA2

Het was weer een nieuwe zaterdagochtend en er kon weer gevoetbald gaan worden. Wat een privilege! Na een weekje vrij geweest te zijn mocht Zaterdag 2 thuis aantreden tegen DHSC 6; een subtopper met evenveel goals voor als tegen. Zoals altijd toonden Ben en Ferry weer hun onvervalste commitment en waren bij de Utrechters wezen kijken. Daaruit hadden ze opgemaakt dat ze over een matige conditie beschikken, 433 spelen en een lange spits hebben die er na een kwartier de brui aan geeft. Of dat ook zo tegen FCD2 was leest u zo..

De bespreking

De vaste lezer kan beamen dat de wedstrijdbespreking bij Twee altijd vermakelijk is. En dat was nu niet anders. Het begon met een aankondiging van Hans van Vugt. De clubheld kwam even doorgeven dat er een kerstdiner aankomt voor alle selectieleden, waarbij de eega’s (een woord wat voor het laatst in de 17e eeuw is uitgesproken) ook zijn uitgenodigd. Vervolgens werd er nog met wat bananenschillen gegooid en werd Ferry erop gewezen niet steeds zo verliefd naar Maurice te staren. De routinier moest zich niet ongemakkelijk gaan voelen bij zijn aanstaande rentree.

Tijdens al dit vermaak was er ook nog een verwelkoming van de nieuwe teammanager: Mark van Wijngaarden zal deze rol de rest van het seizoen gaan vervullen. Met zijn jarenlange ervaring bij het Tweede zal dit geen probleem voor hem zijn. Mark welkom, succes en veel plezier!

Nadat Ben het belang van positie houden bij het positiespel had aangegeven volgde de opstelling. Er werd gestart met een 442 formatie met Bryan onder de lat. Jeroen, Marco, Kevin en Victor achterin. Jens, Jelle, Sven en Albin op het middenveld en Elmar en Marijn voorin. Sven vertoonde na de laatste wedstrijd zijn danskunsten onder de douche gevolgd door een hilarische, maar flinke valpartij. Daar had ie nog wat last van (lees: z’n arm staat nu nog steeds super scheef). Toch kon de middenvelder aan de start verschijnen. De supersubs bestonden uit Maurice, Mike, Mo en Miquel.

De wedstrijd

DHSC trapte af in een uitverkocht huis (7 toeschouwers, red.) en zocht gelijk de aanval. Op de helft van Driebergen werd snel rondgespeeld en dit leidde direct tot de 0-1. Er werd niet gestreden voor de bal en duels werden vermeden. Zodoende had de spits weinig moeite met afronden. Dit is niet de eerste keer dit seizoen, wat doen de mannen van 2 zichzelf elke keer aan?

Na de goal werd het er voor Driebergen niet beter op. Een lage voorzet werd gevangen door Bryan, maar de bal glipte door de gladheid los en kon gemakkelijk worden ingetikt door een DHSC’er. Een vervelend moment voor de jonge goalie die ondanks dit slippertje een uitstekend seizoen kent.

De mannen van Driebergen begonnen te mopperen. Op zichzelf, op elkaar.. de verwijten vlogen over het veld. Dit moet eruit! Het gebrek aan focus zorgde er bovendien voor dat spelers uit positie gingen lopen. Het feit dat DHSC niet zo slecht was als voorspeld (ze hadden een aantal uitstekende middenvelders) hielp ook niet echt mee. Maar dit mag geen excuus zijn.

In de rust was Ben genoodzaakt om in te grijpen. Jelle, Victor en Albin verlieten het veld. De supersubs Mike, Mo en Maurice, die zijn seizoensdebuut maakte na een langdurige knieblessure inclusief operatie, moesten voor de ommekeer gaan zorgen.

Het Tweede kwam goed uit de kleedkamer. Het tempo was nog wat laag, maar er werd niks meer weggegeven. De invallers zorgden met Jens voor veel rust en de bal ging eindelijk rond zoals die rond zou moeten gaan. DHSC bleef er kort op zitten met hun sterke middenvelders, maar uiteindelijk ontstond er ruimte. Zo ook voor Rook om eens in te schuiven naar het middenveld. De aanvoerder produceerde een vlammend schot dat maar nét drie meter over de lat ging.

Hierna een goede buitenspelval van de mannen van Twee. De spits ging na het fluitsignaal nog door en haalde uit. Bryan verwent het publiek met een prachtige reflex (lees: showduik). Na deze actie begon het Tweede goed en met tempo te voetballen en hier ontstonden een aantal mogelijkheden uit (een aantal voorzetten van o.a. Kevin). Helaas bleef de goal lang uit, waardoor Ben genoodzaakt was om met vol risico naar voren te gaan spelen. Verdediger Rook eruit, aanvaller Miquel erin.

Het volle risico naar voren pakte goed uit en de aansluitingstreffer tekende zich aan: Elmar ontving de bal op de 16 meter en legde deze panklaar voor Sven om uit te halen. De middenvelder aarzelde geen moment en schoof de bal zeer gedecideerd in de linkerhoek. 2-1! Kort voor tijd toch nog de verlossende 2-2. Er ontstond een scrimmage voor de goal en de bal belandde voor de voeten van sterkhouder Maurice die plezieruitdrager Mike vrij zag staan bij de tweede paal. Mau passte de bal naar de goed invallende gelegenheids linksbuiten. Deze ramde de bal via de edele delen van de keeper tegen de touwen. Volgende wedstrijd een basisplaats dan maar?

Na een aantal goede onderscheppingen van Marco was het bijna tijd, maar Sven besloot nog even iedereen een hartverzakking te bezorgen met een gevaarlijke terugspeelbal. De jonge middenvelder zag namelijk niet dat er achter Mo nog een aanvaller van DHSC liep. Gelukkig was de onlangs 41 geworden Mo, die goed inviel, alert en zorgde dat het gevaar snel geweken was.

De mannen van Twee hebben een zwaarbevochten gelijkspel erbij. Het is goed om te zien dat de Driebergenaren zich terug kunnen vechten. Echter, het spel moet vanaf minuut 1 tot en met 98 goed zijn. Er zal heel hard gewerkt moeten worden aan concentratie, acceptatie en elkaar positief motiveren. Het laatste lolletje mag gemaakt worden in de wedstrijdbespreking en daarna moet uit alles blijken dat de wil om te winnen er is! Bovendien zullen alle dode spelmomenten, waar het Tweede nog zo klinisch uit was in het begin van het seizoen, beter moeten!

Tot aan de winterstop volgen weken van de waarheid; er wordt aangetreden tegen VVU Ardahanspor en FC De Bilt. Wordt er gewonnen dan blijft de koppositie in zicht. Wordt er verloren dan haakt Twee voorlopig af. Spannende weken dus! We houden u op de hoogte. Tot snel!