Pupillenscheidsrechters geslaagd

DnA Organisatie en advies

De afgelopen weken zijn zeven pupillenscheidsrechters in spé druk geweest met het volgen van de pupillenscheidsrechterscursus en het fluiten van twee stagewedstrijden bij de JO8/9/10/11/12-wedstrijden. U heeft ze vast wel gezien op de velden samen met de coaches, onze ervaren scheidsrechters. Ze gaven de jongens en meisje allerlei aanwijzingen hoe ze moesten lopen en dat ze wat harder op de fluit moesten blazen. Tijdens de cursusavonden kregen ze theorieles, maar gingen ze ook het veld op.

Afgesloten met een examen vorige week vrijdagavond zijn Lars, Luke, Sonne, Vico, Jelle, Simon en Kasper ruimschoots geslaagd voor hun pupillenscheidsrechtersdiploma. Lars had zelfs alle vragen goed! Vanuit het jeugdbestuur zijn we natuurlijk hartstikke trots op dit mooie resultaat en feliciteren we onze nieuwe fluitisten met het behalen van het diploma.

Na het behalen van het diploma worden alle pupillenscheidsrechters bij elke wedstrijd gecoacht. Zo worden ze steeds beter in het leiden van de wedstrijden en dat geeft de spelers weer veel plezier bij het voetballen. U zult onze nieuwe scheidsrechters snel zien op de velden.

Mocht uw zoon of dochter ook scheidsrechter willen worden, stuur dan een mail naar scheidsrechter@fcdriebergen.nl. Vanaf 12 jaar is het mogelijk om de pupillenscheidsrechterscursus te doen. Ben je 14 jaar of ouder, en dit geldt dus ook voor ouders, dan is het mogelijk om de cursus verenigingsscheidsrechter te volgen zodat je op een heel veld kunt fluiten. Ook dan word je continu gecoacht om de kneepjes van het vak te leren.

Namens het jeugdbestuur wens ik onze nieuwe scheidsrechters veel plezier en wijsheid toe.

Paul van Oosten
Scheidsrechterscoördinator