Pupillenweekend 2019: Een waar voetbalfeest

Drankenspecialist de Mol

Vanaf vrijdagmiddag 5 juli tot en met zaterdagochtend 6 juli 2019 was weer het jaarlijkse pupillenweekend. Bijna 70 jongens en meisjes uit de jeugd tot met 11 jaar namen deel, ruim 40 kinderen bleven in tenten slapen, sommigen met hun ouders. Veel ouders waren present om te helpen bij de spellen. Het weer was perfect. Het werd wat het moest zijn: een waar voetbalfeest.

Dit jaar hielpen jongens uit de JO19-01 mee als spelbegeleider. Je kon merken dat de aanwezigheid van deze getalenteerde grote knullen wat deed met de jonge voetballertjes. Van begin tot het einde liep alles op rolletjes en was de stemming heel goed. Nieuw was ’s avonds de disco. Vooral de jongsten bleken volop te genieten en te dansen. De DJ bleek raad te weten met zijn publiek. Met stoelendans, limbo, polonaise en nog meer spellen kreeg hij iedereen in beweging. Vanaf half elf tot de volgende ochtend zes uur stond een groep jongedames van het eerste dameselftal van FC Driebergen paraat om de orde te handhaven en de kleintjes zo nodig bij te staan. Niet iedereen zag die nacht zijn bed, voor velen een heerlijke ervaring. De volgende ochtend was er de goalmaster. Kleine teams kwamen tegen elkaar uit in voetbalspellen. De drie winnende teams mochten uiteindelijk onderling strijden in wedstrijdjes 1-tegen-1 om de 3 grote wisselbekers. Alle winnaars sinds 2002 staan op deze bekers gegraveerd.

Nieuw was ook dit jaar een extra serie bekers, zodat kinderen alleen binnen hun eigen leeftijdsgroep tegen elkaar hoefden uit te komen. Daarnaast was er op het onderdeel hardste schot een beker geïntroduceerd voor het meisje met het hardste schot.

Voor ons als organiserende commissie was het heel leuk en ook heel fijn om te merken hoe ouders zich tijdens het weekend inzetten. Zo waren er de drie vaders die de hele middag en avond de pannaveldjes leidden en daarna met elkaar gingen vergaderen over de uitslag. Enkele moeders gaven vorm aan de disco en alles wat er bij kwam kijken. De goalmaster kreeg een extra dimensie dankzij alle aanmoedigingen van 16 begeleidende vaders en moeders. Wij kijken dan ook met veel voldoening terug op dit pupillenweekend!

Volgend jaar weer!