Pupillenweekend groot succes

Het is vrijdagmiddag rond vier uur. Zo’n 70 F- en E-pupillen verzamelen bij FC Driebergen voor het jaarlijkse pupillenweekend. Snel inschrijven en dan het veld op.. voetballen!

Ook dit jaar werd het jaar traditioneel afgesloten met het pupillenweekend. Het weekend begon met het 4 tegen 4 toernooi met een individuele winnaar. Vier wedstrijden in telkens een andere samenstelling, waardoor uiteindelijk één speler de meeste punten haalt. Bij de F spelers won Julius Dekker de begeerde prijs, bij de E spelers was dit Stijn Strop.

Bij het eten kregen we bezoek van Jong Sparta speler Pepijn Kooij. Alle kinderen mochten vragen stellen en dat werd dan ook volop gedaan. Van welke club vind je het beste, tot wanneer ben je gescout en zelfs welke meisjes hij leuk vond. Pepijn beantwoorde alle vragen!

Na het eten was het tijd voor de volgende twee activiteiten: Eerst het gatenschieten op het mooie nieuwe FCD doek. Dit bleek nog best een lastige opgave. Maar ook hier kwamen twee winnaars uit: Jeffrey Krop en Jesse Brandsma. Daarna het penalty schieten. De Fjes mochten het opnemen tegen Bryan Hoedeman (keeper van de C1) en de E-tje tegen Pepijn Kooiman (keeper van de A1). Bij allebei was er uiteindelijk een shoot-out nodig om de winnaar te bepalen, maar uiteindelijk konden Mads Bruil en Matijn Niessen de beker ophalen.

En toen het buiten langzaam donker werd, stonden de busjes al klaar om de eerste groep kinderen en hun begeleider naar het grote bos te brengen voor het bosspel. Gewapend met een zaklamp en de nodige bravoure trokken de pupillen het bos in opzoek naar de zes dieren die verstopt zaten, maar wel geluid maakten. Ondertussen moesten ze wel oppassen dat ze niet door de jagers gepakt werden dus .. ssst.. Het bosspel is uiteindelijk gewonnen door het team van Tamara en Wendy.

Na de marshmallows snel naar bed en slapen (na wat ferme woorden van de begeleiding) om de volgende morgen om half 8 aan het ontbijt te zitten. Want de zaterdagochtend wordt al jaren ingevuld door het goalmaster toernooi. Een toernooi met 9 verschillende spelvormen die je als team uitvoert. Het team met de meeste punten in elke poule speelt de finale, waarin eerst twee tegen twee wordt gespeeld en uiteindelijk 1 tegen 1.

De winnaar krijgt niet alleen een leuke beker mee naar huis, maar krijgt ook dat jaar de grote wisselbeker mee, waarop zijn naam wordt gezet. De huidige bekers gaan al meer dan 10 jaar mee, dus naast de mooie beker is de eer natuurlijk enorm. De winnaars van dit jaar zijn: Thijs van der Lee,  Mads Bruil en Chris Vellekoop

Al met al weer een zeer geslaagd weekend met veel voetbal, een heerlijk weer en vooral veel plezier. Volgend jaar weer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA