Rosanne Engberts en Helen van Nunen pakken de handschoen op

DnA Organisatie en advies

Bij FC Driebergen is het meiden en vrouwenvoetbal niet meer weg te denken. De ledengroei zet gestaag door en dat vraagt om extra aandacht. Het bestuur is daarom blij dat Helen van Nunen en Rosanne Engberts een actieve rol gaan spelen bij de verdere ontwikkeling. Helen zal als coördinator meiden en vrouwenvoetbal zitting gaan nemen in het Jeugdbestuur en daarmee zijn er korte lijnen met Voetbaltechnische Zaken, Scheidsrechterszaken en Wedstrijdzaken.

Als motivatie noemt Helen: ”al vele jaren ben ik actief als speler en coördinator van vrouwenvoetbal en er is voldoende ruimte om meer meiden en vrouwen te laten voetballen. We zien een mooie ontwikkeling dat alle meiden teams een gecertificeerde trainer hebben die hen op een passend niveau begeleid. Net als dat we tien dames hebben die zich laten scholen om jeugdtrainer te worden. Hiermee wordt de pool van trainers alleen maar groter!”.

Rosanne (Roos) zal samen met een nog te vormen team een meerjarenplan gaan uitwerken, waarbij de ambitie is om het aantal meiden en vrouwen dat bij FC Driebergen binnen 3 jaar verdubbeld. Motivatie van Roos: “FC Driebergen heeft om te beginnen een fantastische accommodatie en faciliteiten. Ook is de bereikbaarheid van de accommodatie goed. Verder is er de afgelopen jaren al een goede basis gelegd voor zowel meiden- als vrouwenteams. En niet vergeten is er bestuurlijk draagvlak om het vrouwenvoetbal verder te laten groeien”. De ambitie is om eind januari 2019 het plan binnen FC Driebergen op hoofdlijnen te kunnen gaan presenteren.

Toelichting van voorzitter Erik Zegwaart: “We juichen dit initiatief van harte toe en we hebben vertrouwen dat dit ook succesvol gaat worden. Beide dames hebben ruime ervaring om hun rol goed te gaan vervullen en er zijn ook andere vrijwilligers en commissies die gaan helpen. Ook de KNVB is op de hoogte van ons initiatief en men is ook beschikbaar voor het geven van advies”.

FC Driebergen is een club die mensen op een positieve wijze met elkaar verbindt. Vanaf 5 jaar zijn jongens en meisjes welkom als lid. De oudste leden die voetballen zijn ouder dan 70 jaar. Dit zijn mannen die walking en talking voetbal spelen! Daartussen wordt zowel op recreatief als sportief niveau gevoetbald op bijna elke dag van de week.

Van het bestuur.