Rugbyclinic helpt voetbalmeiden

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

De meiden van de MO-15 hebben 2 kei harde trainingen gehad. Zij werden  getraind door Xander van Mourik, hij is speler geweest voor het Nederlands rugbyteam en heeft meerdere voetbalteams deze clinici gegeven.

De eerste training was op ons eigen REMU veld. Het begon met een flinke warming up en gingen de meiden “ballen”. Dat was even wennen als je alles met je voeten moet doen en nu een rare bal met je handen moet gooien. Maar ze hadden het snel door en het werd een super leuke oefening.

Toen kwam het stuk samenwerken. Dit was de reden voor deze trainingen voor onze meiden. Ze deden een soort estafette spel met zware banden en een grote rol. Alleen samen met je team (lees iedereen dus) over de streep te komen had je gewonnen.

Met nog een flinke peptalk (laat je tegenstander niet zien wat je zwakke plek is) en met het regenachtige weer konden de meiden zo door voor rugbyspelers (iedereen zat onder de modder)

De 2de training hebben de meiden op het rugbyveld zelf gedaan (bij onze buren). Hier hebben ze meer conditie en samenwerkingsspellen gedaan. Maar het ging zo goed dat ze ook een aantal partijtjes hebben gedaan met spelers van de Pink Panters.

De trainer was trots op ze en wij als voetbaltrainers, coach en managers ook.

Het resultaat is dat de afgelopen wedstrijd gewonnen is door de meiden door hun samenspel en door meer contact te maken met de tegenstander.