Rugnummers bezorgen Zondag 2 winst

Bleijenberg Financiële administratie

In de laatste bekerwedstrijd op eigen veld trad Zondag 2 aan in hagelnieuwe shirts, inclusief favoriete nummering. En dat bleek genoeg voor de overwinning op PVCV, althans mede door de tip-in van nummer 13 (1-0) op de listig lage vrije trap van nummer 11. Dat bleken lekkere nummertjes.

De nummering was kennelijk een probleem voor PVCV. Een rechtsback schuifelt wat over het veld, lijkt niet helemaal okselfris, maar draagt nummer 10. Dat geeft te denken, helemaal als nummer 2 mid-midden opereert. Dan ben je blij als Vleutense voetballer dat je je tegenstander met nummer 7 op rechtsbuiten ziet lopen, maar dan ontbreekt de nummer 9. De logica ontbrak, en dat brak PVCV op. “Da’s logisch”, zou nummer 14 zeggen, die overigens pas na rust in het veld kwam voor nummer 7. Die korte tijd daarna op linksback weer in het veld zou terugkeren. Snapt u het nog?

Tijd voor namen. Keeper Van de Brink kapte in de 1e minuut een spits uit. Na het geklungel van vorige week kun je dan denken: “Jeroen, waarheen, waarvoor?” Maar Brinkie had zijn zinnen gezet op revanche. En en passant vielleicht de nul. En dat lukte. En de stijlvolle zweefduik ook. En het uitkomen met een betonnen been in een duel om de bal ook. En ook een keertje niet. En dat maakt Jeroen zo lekker onberekenbaar …

Dat Stoltenkamp geblesseerd uitviel, viel tegen. Dat Van der Grift uitviel, viel mee. In zoverre althans, dat hij pas na twintig minuten en een twintigtal vragen “Martijn, gaat het wel?” de hint oppikte en zich liet wisselen. Overigens, de oplettende lezer onder u, en volger van deze League of Gentlemen,  zal ongetwijfeld het idee hebben gepostvat: welke ȕberbeul van PVCV heeft zowel Stollie als Martijn te grazen genomen? Welke tegenstander beschikt over de benodigde cojones om het op te nemen tegen de Blonde Gladiator of de man die vaker van huid wisselt dan een ratelslang? Niemand, de grootste tegenstander van de mens is zichzelf. En domme pech.

Een zakelijke zege richting De Kuip. En Witte vlagde dat het goed was. Op naar de competitie.

Ook dit stukje sitevulling is mede tot stand gekomen door: Veltman, De Bruin, Bakker (L.), Bies, Kemal