#SaynotoRacism

Banner Dirk Makelaars

Vandaag de dag (lees avond) stond voor het vrolijke derde de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma op het schappelijke tijdstip van 16.30 uur.

Vooraf was al bekend dat Albin en Elmar liever dansjes en drankjes gingen doen op een festival. Jef moest het brave huisvadertje spelen en Mazlum kon ook niet aanwezig zijn. Sem kon alleen de eerste helft want moest daarna een romantisch dinertje bijwonen en Bagdad kon alleen de tweede helft. De groep werd kleiner en kleiner en de keuze voor de coach makkelijker en makkelijker.

Met al deze afwezigen stuurde de coach in de vroege morgen de opstelling ter controle naar de aanvoerder. Al snel ontdekte de coach dat de aanvoerder om 04.00 s ’nachts nog online was geweest. Tot een paar jaar geleden betekende dit dat hij weer aan de zuip was geweest, vandaag kon het echter maar 1 ding betekenen. En ja hoor, niet veel later een appje terug: Ik ben vader geworden van Lenn Hoekstra!!

NAMENS HET HELE TEAM NOGMAALS VAN HARTE!!
(MAAR VOLGENDE KEER GRAAG OP ZONDAGMORGEN)

Wel weer een afvaller dus. Gelukkig bleef het daarbij en konden we met 13 man de reis beginnen naar Culemborg.

De volgende 11 werden het veld opgestuurd: Evers, Marco, Ibi, Bjorn, Arjan, Mike, Pim, Kevin, Karim, Kubilay en Sem.

Mo, net terug van vakantie, begon in de wissel. En Mo had niet zomaar een vakantie, want hij heeft zijn vriendin ten huwelijk gevraagd en deze heeft ja gezegd. Dus ook voor Mo:

NAMENS HET HELE TEAM NOGMAALS VAN HARTE!!

Dan de wedstrijd. Een fanatiek Vriendenschaar met een paar goede voetballers liet direct weten dat het meer tegenstand kan bieden dan Bunnik vorige week. De eerste 10 minuten kwamen wij dan ook niet in ons spel en was het vooral even tegenhouden. Desondanks kwam de eerste grote kans in de 13e minuut waar Pim met een mooie lange bal de diepgaande Kevin zocht. Helaas bleken zijn beentjes andermaal net niet lang genoeg om de bal goed te kunnen raken.

Wij kwamen iets beter in de wedstrijd en kregen in de 20e minuut een vrije trap nadat Kubilay werd neergehaald. Pim legde de bal wederom panklaar en nu op het hoofd van Bjorn. Normaal een garantie voor een goal maar dit keer ging die hoog over. Een hele minuut later ging Kubilay goed door op de rechterkant om vervolgens een hele lange tijd te twijfelen wat hij met de bal moest doen. Uiteindelijk legde hij hem terug, kwam er een klutssituatie en was het Kevin die met zijn linkervoet de bal tegen de netten kon schieten. 0-1.

Hierna wordt het even onvriendelijk. Pim schermt een lange bal af voor hun nummer 10. Deze kan hier niet zo goed tegen en trekt aan het shirt van Pim om hem tegelijkertijd onderuit te schoppen. Zoals het een goede voetbal pot betaamt, komt er een bakkie mannelijk testosteron los aan weerszijde. Na wat duwen en trekken willen de meesten gewoon verder voetballen. Alleen de nummer 10 van Vriendenschaar vindt het dan nog nodig om wat racistische uitspraken te doen richting Ibi. De scheidsrechter, waarover later nog wel meer, hoorde dit ook en bestrafte de man met een rode kaart. Kat in het bakkie zou je zeggen met een 0-1 voorsprong, maar……

3 minuten later krijgt de (over) ijverige Kubilay een gele kaart en is het weer 10 tegen 10. Hierna maakt Sem nog wel een doelpunt maar helaas in buitenspel positie. En dan vlak voor rust gaat het toch fout. Door verkeerd dekken krijgt Vriendenschaar de bal aan de zijkant van het veld en de man met de bal heeft een prima overzicht en weet de bal met een mooie boog over Edwin heen te schieten. 1-1 en rust.

In de rust besluiten we aanvallender te gaan spelen en te zorgen dat hun voorhoede niet in balbezit komt. Bagdad vervangt Sem en Mo komt voor Marco. Wat er besproken is zijn de mannen al snel vergeten als de fluit gaat. Er is wat chaos achterin en de enige reden dat Vriendenschaar gevaarlijk wordt is dat wij slordig zijn en de bal inleveren. Zo ook Ibi in de 53e minuut waardoor Evers een uitstekende 1 op 1 los moet laten op de spits. Een paar minuten later speelt de uitstekend spelende Pim de bal mooi naar Karim, maar deze weet alleen voor de keeper geen keuze te maken.

Op dit moment van de wedstrijd was de scheidsrechter de controle al aan het verliezen. Meerdere rare beslissingen aan weerszijde hadden we al gehad en dat ging van kwaad tot erger. Zo werd de prima vlaggende Marco, ondanks al zijn support, tot 3 keer toe volledig genegeerd. 1 van deze momenten betekent de 2-1 voor Vriendenschaar. Aan de andere kant wordt elke beslissing van de grens wel gehonoreerd.

Vrije ballen waar iedereen op het veld verbaasd over is en een houding alsof het zijn wedstrijd is in plaats van de spelers levert zoveel irritatie op dat Bagdad ook 20 minuten pauze mag nemen. Op dat moment zijn de mannen wel aan een offensief begonnen, Kubi mist een grote kans, Karim zijn schot wordt geblokt, Kevin krijgt nog een mogelijkheid en uiteindelijk is het Mike die na een scrimmage de 2-2 kan maken. Hierna gaat het spel weer over en weer. Evers pakt wederom een fantastische 1 op 1 na slordig uitverdedigen, de scheids maakt weer een paar warrige beslissingen en het einde nadert. Dan nog een corner vlak voor tijd. Waar iedereen zich op Bjorn focust duikt Arjan opeens op bij de 2de paal. Helemaal vrij, vlak voor tijd, raken was genoeg maar helaas…… hij schampt de bal. Als laatst wordt er nog een doelpunt afgekeurd van Vriendenschaar wegens duwen en vooral wegens slim vallen van Bjorn.

Een terechte 2-2 tegen een goed team. Thuis op ons eigen tijdstip met een complete groep hopen op meer. Op naar de volgende topwedstrijd: 16 oktober uit bij Schalkwijk 2.