Scorende verdedigers bezorgen 2e de winst

Zaterdag, 14 oktober 2017. Je zou denken: het is herfst. Regen, meer regen, nog meer regen, bladeren van de boom en harde wind.. echter is het 18 graden, windstil en zonnig. Waar komt dit ineens vandaan? Een zeer aangename verrassing, zo ook voor de heren van het Tweede die hier nog even van genoten vlak voor de wedstrijd!

De voorbereiding

Na de training op donderdag had assistent-trainer Ferry nog een belangrijke boodschap voor de spelers: de polo’s van FC Driebergen moesten aan en er mocht voortaan een spijkerbroek aan in plaats van de trainingsbroek. Omdat hier nog enige onduidelijkheid ontstond werd er vlak voor verzameltijd via de groeps whatsapp, waar Ferry deel van uitmaakt, nog even gevraagd hoe het nou ook alweer zat. Was het nou spijkerblouse of spijkerbroek? En FCD polo of trainingsbroek? Na enige onderlinge discussie kwam Ferry vlak voor verzameltijd zelf met het definitieve en bevrijdende antwoord: “Je moet de FCD pollo en een spijkerbroek aan.”

Eenmaal in de wedstijdbespreking deelde Ben de opstelling met de spelers. De volgende 11 werden de kunstmatige wei in gestuurd: Bryan mocht weer onder de lat plaatsnemen. De verdediging bestond uit Kevin, Marco, Victor en Albin. Het middenveld werd gevormd door Jens, Mike, Sven en Stijn. Aanvoerder Jeffrey en Marijn moesten voorin voor gevaar gaan zorgen en Jeroen, Elmar en Mo begonnen in de wissel.

Trainer Ben had Johan Prins gevraagd voor een teamfoto en individuele foto’s voor op voetbal.nl. Nogmaals bedankt Ben voor het regelen en bedankt Johan Prins voor je tijd en moeite.

De eerste helft

Vrouwen 1, die voor het Tweede op het hoofdveld speelden, werden gefeliciteerd met hun overwinning. Nu was het de beurt van het Tweede om de punten in Driebergen te houden..

Nou.. daar gaan we! Laten we beginnen met Delta Sports. De mannen uit Houten hadden in ieder geval géén haast; bij iedere doeltrap, ingooi of vrije trap werd er zó rustig aan gedaan dat zelfs trainer Ben, als die mee had gedaan, nog terug in zijn positie kon komen. Als het de bedoeling was om het Tweede in slaap te sukkelen dan slaagden ze met vlag en wimpel; een kort genomen vrije trap werd niet goed onder druk gezet en de vedette van Delta verschalkte de verdediging met een slimme pass op de spits. Die maakte geen fout bij de afronding. 0-1.

Wat kon het Tweede hier tegenover stellen? Er werd best aardig gevoetbald, maar de definitieve eindknal op doel mag op z’n zachtst gezegd wel ietsjes beter. Zo mag Stijn zich Boswachter van de Week noemen met zijn vuurpijl over de ballenvanger en volleerde Sven van dichtbij in het zijnet. Een aantal speldenprikken over en weer volgden toen Albin even niet oplette bij een buitenspelval en die met zo’n drie meter ophief. Hierdoor moest de vice-vice-aanvoerder dit zelf herstellen en zodoende onnodige meters maken. Zoals Marco altijd zegt: “Wie slim speelt hoeft niet veel te lopen.” Touché!

De rust naderde. Er werd nog even gas gegeven en met veel druk naar voren gevoetbald. Op zoek naar de gelijkmaker loop je altijd het risico op een gevaarlijke tegenstoot. Een paar kansen voor Delta op counters ontstonden, maar door goed stappen van de verdediging en goed vlagwerk van ons arendsoog in moeilijke tijden en ex-gelegenheidsvlagger adjudant Rook werd met 0-1 de rust gehaald.

In de kleedkamer heerste een pijnlijke, lange stilte. Het was wachten op de donderspeech van trainer Ben. Echter, die kwam er niet: “Jongens er wordt goed gevoetbald, het is wachten tot jullie jezelf gaan belonen.” Dat was alles.

De tweede helft

Net als vorige week vond er in de rust één wissel plaats: Marijn maakte plaats voor Elmar. De getergde routinier wilde even aan de rest laten zien waarom hij in de basis thuishoort. Elmar zette direct de toon met een stevig duel, wat een positieve werking had op de rest van het team. Duels werden gewonnen en Delta werd vastgezet. Sven komt met een goede actie over de rechterkant, haalt de achterlijn, geeft voor en Jeffrey tikt net naast.

Delta is gewaarschuwd. Met de lengte van Elmar en Jeffrey kon het Tweede gevaar gaan stichten door ballen de 16 meter in te pompen. En dit leidde ook tot de gelijkmaker. Nadat Mike gewisseld werd voor Jeroen besloot Elmar een hoge bal met zijn gezicht aan te nemen (goed gezien supporter Aad!). Dit leidde tot een kopbal op de paal die via de keeper weer terug het veld in kwam. Verdediger Victor liet wederom zien dat hij altijd gevaarlijk is als hij meegaat naar voren; hij was er als de kippen bij om de bal in het dak van het doel te rossen. 1-1!

De bal werd snel gepakt en er was nog hoop op een overwinning. Zoals Ben vaak aangeeft: “Wedstrijden worden beslist in het laatste kwartier,” zo was er genoeg geloof in de winnende treffer. Een mooie actie van Kevin leidde tot een goede voorzet. Albin, die letterlijk en figuurlijk zijn hoofd liever niet gebruikt met voetbal, kon de bal niet meer ontwijken. Hij kopte net over.

Het Tweede werd sterker en de druk op de goal van Delta werd groter en groter. Dit leidde tot de volgende kans. Elmar werd in de 16 beetgepakt door een verdediger en stortte ter aarde. Strafschop! Specialist Marco komt naar voren gesneld en wreef zichzelf al in zijn handjes. Na wat verwoede afleidingspogingen van de heren uit Houten neemt Marco de penalty. Dit keer door het midden. De keeper zat er nog aan, maar omdat de bal een vaart had van zo’n 300 km/u was die nagenoeg onhoudbaar. 2-1! Dat is lekker invallen of niet Rook? Bij 0-1 erin komen en vlak daarna 2-1 voorstaan. Voor Mike, die eruit ging, wat minder leuk…

Voor het eindsignaal was het nog even billenknijpen, maar de wederom uitstekend keepende Bryan is ook op het einde nog op zijn hoede: de spits van Delta komt er nog één keer door. Bryan voert de druk op met een sliding en de spits wordt naar buiten gedreven. De Deltaan kan nog wel voorgeven, maar door goed positie kiezen onderschepte warming-up specialist Mo de bal en was het gevaar snel geweken.

Dan klinkt het verlossende eindsignaal. De mannen van 2 laten zien dat ze dit seizoen zeer gevaarlijk zijn uit dode spelmomenten; iets dat altijd lekker is als het rondspelen een keer wat minder gaat..

Ten slotte leverde het Tweede na hun gespeelde wedstrijd nog spelers aan teams als het 1e, 3e en 5e. Slecht voor de bieromzet, maar leuk voor die teams.

Volgende wedstrijd: 28 oktober uit bij Voorwaarts in Utrecht om 15:00. Eens kijken of Jens rechtstreeks gaat of eerst naar de club komt voor plezier en teambuilding..