Sensationeel slot wedstrijd Nita – FC DRIEBERGEN

ZAM Zeist Doorn

De altijd moeilijke uitwedstrijd in Nieuwe ter Aar tegen Nita heeft het eerste punt opgeleverd voor FC Driebergen. Een wedstrijd met veel strijd op een altijd zwaar veld waar vooral de thuisclub hun voordeel had. Al in de 3e minuut een kleine kans voor FC Driebergen een schot van de goed spelende Arjan Prijs belande in de handen van de keeper.

Een minuut later een gevaarlijke aanval van Nita die gestuit werd door doelman Michel van Bruggen. Het was vooral in het begin van deze stevige strijd met een uitstekende begeleiding van scheidsrechter Westhof dat FC Driebergen wat kansen kreeg wat bleek in de 14e minuut uit een goede combinatie tussen Robin Notenboom en Tolga Albayrak die door de laatste speler helaas niet afgemaakt werd. Een van de grootste kansen kreeg Robin Notenboom in de 16e minuut door alleen voor de Nita keeper tegen hem aan te schieten.

De kansen kwamen over en weer met in de 26e minuut een wederom grote kans voor Tolga Albayrak . Maar ook aan de andere kant kreeg Nita wat kleine kansjes maar ook die werden niet benut.
In de 40e minuut werd de licht geblesseerde Gerwin v/d Klift gewisseld voor Midas de Wildt. Rust 0-0

Een heel andere 2e gedeelte van deze strijd een veel korter op de man en bal spelend Nita dat in de 56e minuut een bal tegen de buitenkant van de paal zag belanden. Vooral het eerste kwartier van dit gedeelte was het Nita dat het spel beheerste met de opdracht om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. En door deze periode heen gekomen was het FC Driebergen die steeds meer bal bezit kreeg en wat kleine kansen kreeg maar de uitstekende doelman van Nita op hun weg tegen kwam.

Het sensationele einde van de wedstrijd werd ingeluid in de 80e minuut toen na een zware niet opzettelijke overtreding de scheidsrechter rood gaf aan een speler van Nita wat een opstootje te weeg bracht met nog een rode kaart terecht door handtastelijk te worden naar de arbiter en met nog een gele kaart allemaal voor spelers van Nita. Nita moest verder met 9 tegen 11.

FC Driebergen wisselde op dat moment Thomas Meeles voor de herstellende Paul van Hofwegen om aanvallend toch wat meer kopkracht te krijgen(vorig seizoen in de laatste minuut de gelijkmaker). De 86e minuut een uitstekend schot van Dobias Aldenkamp die ook weer voortreffelijk gered werd door de doelman van Nita.

Maar het waren de doelmannen die de stempel op deze wedstrijd zetten,Allereerst het goede optreden van de Nita doelman maar ook voor onze eigen doelman Michel van Bruggen die zelfs de nul hield bij een in de 92e minuut terecht gegeven strafschop die hij keerde en zo het eerste punt voor FC Driebergen veilig stelde. Eindstand 0-0

Zaterdag as 12 oktober de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Desto uit Utrecht aanvang 14.30 sportpark de Woerd