Sensationele overwinning FC DRIEBERGEN

Sensationele overwinning FC DRIEBERGEN met 2-3 op koploper De Meern.

In een wedstrijd die werd beïnvloed door de stormachtige wind die diagonaal over het veld blies. FC DRIEBERGEN koos voor 1e helft wind mee en dat bleek achteraf een goede keus. Het werd een strijd met heel veel inzet van beide partijen maar ook met wat vervelende momenten vooral in de 2e helft.

Mede door het zwakke optreden van de scheidsrechter vooral in de 2e helft werd het een wedstrijd met diverse kanten .Een 1e helft die door de snelle voorwaartse van FC DRIEBERGEN de verdediging van De Meern handen vol werk bezorgde. Wat al een volledige omzetting van de achterhoede van De Meern na 20 minuten leidde .

Het was al in de 9e minuut dat spits Tolga Albayrak met een solo door de verdediging van De Meern heen ging en zijn uitstekende Aktie beloond zag met een fraaie treffer mede door de wind achter de doelman verdween 0-1. 4 minuten later stond de zelfde speler oog in oog met de doelman maar zag zijn schot gekeerd door de voeten van de doelman.

Na deze eerste 15 minuten werd De Meern sterker en kregen meer grip op de wedstrijd maar gingen te slordig om met hun kansen tegen de wind in en het was de FC DRIEBERGEN doelman Michel van Bruggen die zijn doel schoon hield. Jammerlijk was het wel dat de sterk spelende Maarten Dingemans na 23 min de strijd moest verlaten door een zware blessure en werd vervangen door Bart Poos.

Bij een van de aanvallen van FC DRIEBERGEN was het Jelle Adema die een vrije trap van af

25 meter kreeg en de bal tegen de onderkant van de lat krulde en de rebound werd beheerst door Robin Notenboom ingekopt dit was in de 31e minuut.

Het werd 3 minuten later zelfs door een vrije trap 0-3 door Jelle Adema maar die werd om onduidelijke reden afgekeurd.

Maar de 0-3 kwam toch op het scorebord in de 43e minuut door uitstekend reageren van alweer Tolga Albayrak die goed doorzette en met een knap schot uit een moeilijke hoek beheerst scoorde.

In de blessure tijd van de 1e helft ging FC DRIEBERGEN nog door het oog van de naald doordat een uitstekend genomen vrije trap van de aanvoerder van De Meern van de ene paal naar de andere paal caramboleerde en zo in de handen van doelman Michel van Bruggen belande .Rust 0-3 Deze uitslag is en was een ongekende stand tegen de koploper en ongeslagen De Meern. De 2e helft begon met FC DRIEBERGEN met de storm tegen en DE Meern wind mee. Het was al in de 46e minuut dat De Meern hun aansluittreffer scoorde uit een hoekschop die door de wind pardoes in het net viel 1-3 een domper zo snel een tegentreffer te incasseren en hopende dat door het windvoordeel FC DRIEBERGEN niet over lopen werd.Het werd echter heel anders de komende minuten Bij een van de schaarse aanvallen werd spits Tolga Albayrak onderuit gehaald binnen de 16 meter en de vele driebergse supporters dachten allemaal strafschop maar het werd heel anders de geblesseerd geraakte Albayrak werd door de doelman van De Meern aan zijn shirt omhoog getrokken met de woorden stel je niet zo aan en direct reageerde met een afweer gebaar naar de keeper toe en werd hierdoor van het veld gestuurd met een directe rode kaart en toen sloeg de vlam in de pa en kwamen de trainers van FC DRIEBERGEN het veld in om verhaal te halen en staakte de zeer zwak leidende arbiter de wedstrijd voor een afkoelingsperiode van ongeveer 12 minuten. Na deze afkoeling kwamen de spelers weer het veld in met 11 tegen 10.

Het werd al in de 55e minuut 2-3 en dacht men in het driebergse kamp dit gaat niet goed met wel weinig aanvallende mogelijkheden heeft men met hand en tand zich verdedigd .De ene na de andere aanval van De Meern op de veste van onze doelman, zeker 15 hoekschoppen en elke aanval werd de 16 meter ingepompt maar met veel kunst en vliegwerk hield FC DRIEBERGEN stand met nogmaals compliment aan de hele ploeg voor de inzet met aan het hoofd doelman Michel van Bruggen.

Zaterdag as 28 jan de thuiswedstrijd tegen FC Weesp aanvang 14.30