Slappe eerste helft kost MO11-1 de overwinning in Zeist

Het wordt tijd voor MO11-1 om weer eens een (toernooi)overwinning te vieren. Volgende week in het Paastoernooi bij Nieuw Sloten?

Op 8 april heeft MO11 bij Saestum in Zeist een wedstrijd met twee gezichten gespeeld. Inmiddels zijn zij redelijk bekend met het team van Saestum. Veel fysiek en snelheid maar wel te doen gezien de 2-2 van 21 januari (en de oefen 4-2 van het begin van het seizoen). Achteraf gezien was de voorbereiding niet goed.

De coach was te laat op het verzamelpunt (te lang blijven hangen in de kantine), geen kleedkamerbezoek (tot grote vreugde van het team??), half om half een warming-up, een nieuwe mascotte die heel veel  aandacht vroeg, speelsters (waaronder aanvoerster Margot) met pijntjes en dus een steeds aan te passen opstelling en een wedstrijd die te laat en rommelig begon, bleken een verlammende uitwerking te hebben. En dus stond het al snel ondanks een mooie redding van Jasmijn 4-0 voor Saestum.

FCD was slap, terughoudend en met veel dingen bezig behalve met de tegenstander en voetbal. De tegenstanders wisten daar wel raad mee en konden ongehinderd (of bij hindering met duwen) naar ons doel om te scoren. Gelukkig wisten de meiden wel te scoren. Na een mooie diepe bal van centrale vrouw Bieke schoot Anouk na een goede dribbel de bal beheerst binnen.

Na deze 4-1 was het rust en konden de bakens na een ‘preek’ van de coach verzet worden. De boodschap was duidelijk overgekomen want de tweede helft was – op de manier die wij goed kennen –  voor FCD. Vooral Bieke (nu voorin) roerde zich en uit een aantal korte corners van Sofie naar Bieke was FCD gevaarlijk en scoorde Bieke ook de 2-4. Daarbij werd een eigen doelpunt van Saestum nog afgekeurd omdat de corner niet ver genoeg was genomen (?).

Gelukkig was de scheidsrechtster de tweede helft wat meer op onze hand. Na een gevaarlijk schot van Anouk maakte Bieke de 4-3. Julia had een mooie actie over links maar helaas redde de keepster in de korte hoek. Sarah had twee keer bij de twee paal een schot(je) op doel maar ook deze werden gekeerd door de keepster. De 4-4 hing in de lucht. En als Saestum nog eens uitbrak vingen Phine en Sonne dat goed op of stond keepster Amber (met een schitterende redding met de teen) paraat. Helaas had Amber vlak voor tijd de bal niet vast en scoorde Saestum de 5-3.

Jammer maar na de goede tweede helft kon FCD toch met een goed gevoel naar huis. Ook al omdat de strafschoppen met 6-4 gewonnen werden door goals van Julia, Sarah, Sonne (die de keepster met een vlammend schot zelfs uitschakelde), Bieke, Phine en Anouk.

De Ster van de Week beker was eigenlijk voor het gehele team maar ging naar Sarah die als nieuwkomer (en dit keer als invalster voor de zieke Maria) af en toe meedoet en dat gaat erg goed.