Slotfase zeer belangrijk voor FC Driebergen

Paul Brink Advies

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Driebergen op het nippertje een wel verdiende overwinning behaald op Brederodes (Vianen) met 2-1.

Het waren 2 ploegen die voor de overwinning wilden gaan in een gelijk opgaande strijd, het ene moment was FC Driebergen 5 minuten in de aanval en op het volgende moment waren het de gasten die het initiatief namen. De eerste kans was van Elmar van Doorn die zijn inzet van de doellijn gehaald zag worden dit was in de 9e minuut. In de 13e minuut een afstand schot van Gerwin v/d Klift dat net geen doel trof, aan de andere kant was het de spits van Brederodes die net naast kopte. In de 18e minuut een vrije trap van Jelle Adema belande in de muur.
FC Driebergen kwam in de 36e minuut goed weg bij een uitbraak van Brederodes maar door een uitstekende sliding van aanvoerder Paul van Hofwegen werd dit onschadelijk gemaakt. Die zelfde Paul van Hofwegen was het die net voor de thee met een te zachte kopbal geen gevaar kon brengen, zijn inzet werd van de doellijn gekopt. Rust 0-0.

De tweede helft begon met iets meer snelheid in de aanval zonder wissels. Wel of geen verkeerde beslissing van de goed fluitende arbiter Roeleveldt (Mijdrecht), het was de 49e minuut dat het leek dat Elmar van Doorn werd gevloerd binnen de beruchte 16 meter. Maar zoals de foto’s uitwijzen geen 11 meter.

Het bleef op en neer golven dan weer een kans voor de thuisclub dan weer voor de gasten. Het was een dergelijk wedstrijd die maar zo op een draw zou kunnen eindigen. Maar niets bleek waar, het was Brederodes die de leiding nam in de 73e minuut door een goed opgezette aanval die uitstekend werd afgerond onhoudbaar voor doelman Michel van Bruggen 0-1.

Met nog 15 minuten te spelen bracht trainer Richard van Vliet de 1e jaar A-Junior Thierrie Oversier in en dat bleek een gouden greep het was deze speler die de gelijkmaker 1-1 scoorde na goed voorbereidend werk van Pascal van Doorn. Wij schrijven de 86e minuut. Maar toen brak de laatste minuut aan, een aanval over links van Pascal van Doorn die bal nog net voor de zijlijn binnen kon houden en zo de bal richting 16 speelde en vernietigd uithaalde en een werkelijk schitterend doelpunt scoorde keihard in de rechter bovenhoek 2-1. Iedereen van de vele toeschouwers ging uit zijn dak met dit formidabele doelpunt.

Zo kwam het einde van een prettige middag op het sportpark.

As zaterdag 14 februari de inhaal wedstrijd aanvang 14.30 FC Driebergen Za1 – ’T Vliegdorp Za1