Soms zit het mee, soms zit het tegen….

Drankenspecialist de Mol

FC Driebergen – Buitenboys

Zaterdag 11 november 8.00 uur. Het schemert nog als de jongens van JO10-1 zich verzamelen voor de thuiswedstrijd tegen Buitenboys uit Almere. Ondanks de magere resultaten van de afgelopen weken hebben de jongens er zin in. Vaste keeper Milan is er deze keer niet bij maar Abel heeft zijn keepershandschoenen al weken klaarliggen en mag deze week het doel verdedigen. Na de teambespreking lopen de jongens van FC Driebergen zelfverzekerd het veld op. Klaar om de eerste punten van het seizoen te verzamelen. Het is koud en nat als de jongens het veld betreden maar dat lijken ze niet te voelen. Omdat de ingeplande scheidsrechter zich wegens ziekte heeft afgemeld trekt Hans van Vugt zelf zijn scheidsrechter tenue aan. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal zet Driebergen druk en dat levert direct een paar mooie kansen op. Er wordt goed gevoetbald en de druk op het doel van Buitenboys neemt toe. FC Driebergen krijgt een paar uitstekende kansen om de score te openen maar het zit niet mee. Bas schiet een paar keer net naast en Lars schiet de bal hard tegen de paal. Gezien het spelbeeld had de JO10-1 het verdiend om met 2-0 voor te staan. Waar het onze jongens net niet lukt om te scoren lukt het de jongens van Buitenboys wel en in plaats van een voorsprong komen we met 0-1 achter. Gelukkig laten onze jongens de hoofden niet hangen en gaan ze door met goed en fel voetballen.

Het is een mooie wedstrijd en zowel FC Driebergen en Buitenboys krijgen een aantal goede kansen. Marnix, Daan en Geander weten de meeste aanvallen van Buitenboys te stoppen en mocht dit niet helemaal lukken dan voorkomt Abel met een paar goede reddingen een nieuw tegendoelpunt. Helaas staat FC Driebergen bij een corner niet goed op te letten en kan Buitenboys de 0-2 binnen koppen. Niet lang daarna doen de jongens van FC Driebergen iets terug en met 1-2 gaan we de rust in.

De 2e helft is een kopie van de 1e, alleen iets natter… FC Driebergen speelt goed en creëert een aantal mooie kansen maar de paal en de keeper van Buitenboys voorkomen dat er gescoord wordt. Aan de andere kant heeft Buitenboys meer geluk en weten ze de voorsprong uit te bouwen naar 1-3 en zelfs 1-4. Het spel golft op en neer en Driebergen blijft kansen krijgen. Gelukkig weet Tristan nog een kans te verzilveren en schiet de 2-4 binnen.

Dit is na 2 x 25 minuten goed voetbal ook de eindstand. Het is helaas weer een nederlaag maar de jongens van FC Driebergen hadden meer verdiend. Niet alleen de fans van Driebergen delen deze mening, maar ook de meegereisde fans van Buitenboys vonden dat onze jongens meer verdiend hadden. Tja, soms zit het mee en soms zit het tegen…