Spannende Derby FC Driebergen – DEV Doorn

In een enerverende op sommige momenten stevige duels maar zeer sportief hebben de 2 buren een leuke wedstrijd voorgeschoteld voor het vele publiek.

DEV begon energiek aan deze wedstrijd en had in het begin een licht overwicht maar de solide verdediging van FC Driebergen ving dit goed op. Naar gelang de wedstrijd vorderde kreeg de thuisclub grip op de wedstrijd en de ene na de andere aanval ging richting doelman Mark Sluis van DEV. Wat in de 17e minuut na een goede aanval leidde tot de 1-0, na goed voorbereidend werk van Robin Notenboom was het spits Koen van Dijk die deze actie uitstekend afrondde onhoudbaar voor de DEV doelman. Er kwamen voor de rust aan beide kanten nog wel wat kleine mogelijkheden maar beide verdedigingen stonden als een huis met de goed spelende Michel Hoekstra en Paul van Hofwegen als het sterke duo achter in bij FC Driebergen.Rust 1-0.

Na de thee een sterker FC Driebergen die de counters van Dev uitstekend onderschepten, de ingevallen Helder Salazo bij FC Driebergen stal de show door zijn snelle rushes zowel aan de rechter als linker kant met dreigend gevaar voor de DEV doelman Mark Sluis. Een bal onderkant lat (volgens de toeschouwers die achter en naast het doel stonden een zuiver doelpunt wel 20 cm over de lijn ) van FC Driebergen na een vrije trap van Paul van Hofwegen ,maar de redelijk fluitende arbiter Galenkamp uit Hilversum zag hier geen doelpunt. Gevolgd een paar minuten later door een geweldige actie van de al eerder genoemde Helder Salazo ook zijn schot spatte uit een op de lat. Maar uiteindelijk was het in de 76e minuut dat FC Driebergen op een verdiende uitbreiding van de voorsprong kwam van 2-0 door een fantastische kopbal snoei hard ingekopt na weer een snelle en geweldige actie van wederom Helder Salazo door Sezer Gurbuz.
Na deze verdiende treffer volgde nog een goede redding van doelman Michel van Bruggen die een tegentreffer voorkwam met direct daarna nog een bal op de lat en paal die met veel geluk in de handen kwam van de DEV goalie die een groter voorsprong voorkwam.

Al met al een leuke spannende heuvelrug-derby en sportief met het publiek als grootste winnaar.

Zaterdag as 8 oktober de uitwedstrijd Benschop – FC Driebergen aanvang 14.30