Spectaculaire wedstrijd E1 levert geen punten op

van Raalten Bouwadvies

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen de koploper in onze poule BFC. Het tijdstip van 17.30 uur was wel even wennen. Monter trokken we naar Bussum.

Na een actieve warming up konden we eindelijk, na een dag wachten, starten met onze nieuwe democratisch gekozen aanvoerder Mart. We werden in de eerste minuut meteen met de neus op de feiten gedrukt. We lieten BFC ver komen en het afstandsschot ging via de paal er in en zo stonden we meteen achter. We lieten ons niet uit het veld slaan en verhoogden het tempo. In de derde minuut kwam onze eerste kans. Fabian speelde Anouar in de spits aan. Hij draaide mooi weg en speelde Cas aan de rechter buitenkant aan. Hij maakte snelheid richting goal en gaf tussen iedereen door mooi voor. Het was daarmee voor Vos een koud kunstje de 1-1 in te schieten. En dit was nummer 100. Het 100ste officiële doelpunt (competitie en beker) van dit seizoen. Een super prestatie.

Het spel ging daarna op en neer met flitsende aanvallen en in een moordend hoog tempo. Het was een genot voor het publiek. Een corner van BFC werd goed onderschept en een snelle counter van onze mannen via Cas. Een splijtende pass van hem zette Anouar alleen voor de keeper, maar hij wachtte net te lang. Daarna was het weer aan BFC met een schot op de lat en een redding van Mart op een schot van dichtbij. En dan te bedenken dat we pas ruim 5 minuten onderweg waren.

Anouar speelde vanaf het begin gretig en zette goed druk. Dit leidde tot balverlies bij BFC. Na de pass van Vos op Anouar, maakte hij het mooi af in de 9e minuut: 1-2. BFC zette weer in de aanval en Mart wist goed te redden op een schot en Hidde was regelmatig op tijd om aanvallen te neutraliseren. Na 14 minuten was het weer een afstandsschot op het doel van BFC. Het schot kwam tegen een hand aan en de scheidsrechter, die overigens strak en goed floot (mag ook wel eens gezegd worden), vond dit een penalty. Het leek wat zwaar gestraft. De aanvoerder schoot de penalty onhoudbaar in en zo stonden we weer gelijk. Nog een minuut later leek BFC de leiding te nemen, maar het schot ging rakelings over. Ook wij kregen een mooie kans na een voorzet van Cas. Anouar nam in de lucht aan en schoot met een halve omhaal op goal. De keeper stond echter op de goede plek. In onze achterhoede moesten Olivier, Hidde en Stein alle zeilen bijzetten met de snelle en behendige spitsen. Door goed samenspel wisten ze de schade beperkt te houden.

In de 18e minuut viel toch de 3-2 na een corner. De bal bleef liggen en onze mannen keken elkaar aan, waardoor BFC de kans kreeg in te schieten. We lieten ons echter niet van de wijs brengen en trokken weer ten strijde naar voren. Het bleef een heerlijke open wedstrijd. Twee minuten na de achterstand stonden we al weer gelijk. Er werd collectief goed druk gezet, waardoor de BFC-keeper de bal naar Teun speelde (en die speelt bij ons). Hij liep snel op, pass naar Anouar en hij verdiende het doelpunt. In de 22e minuut was er weer één van onze oogstrelende aanvallen vanuit achteruit. Mart op Stein, daarna naar Hidde, die Rutger aanspeelde. Via Eric naar een één-twee met Teun en vervolgens een pass op Cas. Helaas ging zijn schot net naast.

Weer uit een corner werd het in de 24e minuut 4-3. Voor de tweede keer was BFC alerter toen de bal bleef liggen. Weer moesten we ons opladen. Een minuut later kon onze verdediging de bal niet kwijt en er werd goed druk gezet door de tegenstander. De bal werd veroverd en vakkundig afgemaakt, zodat we voor het eerste twee doelpunten achterstonden (5-3). Dit was voor ons geen reden de koppen te laten hangen en het hoge tempo bleef. Deze inzet werd in de 27e minuut beloond. Goed doorzetten van Anouar leverde balbezit op. Via Rutger werd Vos voor open goal gezet. Zijn tweede en onze vierde was een feit: 5-4. Het was logisch dat onze krachten wat gingen wegvloeien en beide teams waren toe aan de rust. BFC was in de laatste twee minuten echter zeer effectief met twee raken schoten, zodat de ruststand (wat geflatteerd) op 7-4 kwam. Wat een eerste helft was dit met twee teams die vol op de aanval speelden en in een tempo, die uw verslaggever nog niet eerder had gezien. Dit was natuurlijk niet twee helften vol te houden. Een aantal tips in de rust, maar vooral trots van de coaches Jörgen en Erik.

De tweede helft was inderdaad in een minder (constant) tempo, wat zeer begrijpelijk was. Hidde stond achterin fel te verdedigen en ook Olivier en Stein bleven het hun tegenstanders moeilijk maken. Eric werkte keihard op het middenveld en probeerde op zijn tijd de noodzakelijke rust te brengen. Fabian vocht mooie duels in de voorhoede uit. Hij was soms alleen te stoppen met een overtreding. BFC had een paar mooie aanvallen, waarbij de ballen veel voorlangs werden geschoten. Eén van de aanvallen werd na een redding van Mart in de rebound alsnog ingeschoten in de 49e minuut: 8-4.

Wij kregen ook nog kansen, maar schoten van Vos, Anouar en Rutger werden naast geschoten of door de keeper gepakt. Hidde haalde vlak voor tijd nog een mooie bal met de kop van de lijn, zodat de eindstand 8-4 bleef. Een schitterende wedstrijd, waarbij er goed werd gespeeld. De uitslag is iets geflatteerd, maar we hebben verloren van een uiteindelijk beter team met allemaal goede behendige spelers. Bij de coaches (en ouders) overheerst na de wedstrijd de trots boven een teleurstelling over het verlies.

Van dit soort wedstrijden worden wij alleen maar sterker. Op naar zaterdag waar we de eerste thuiswedstrijd spelen in deze poule.