Start E-top ook groot succes bij FCD

Volgend seizoen gaat ook de E1 van FCD in de hoofdklasse spelen. De KNVB is nu 2 seizoenen met deze nieuwe speelwijze bezig waar 9 tegen 9 gespeeld wordt als tussenstap van 7×7 (E en F) naar 11×11(vanaf de D). Alle teams spelen volgens dezelfde 1-3-2-3 opstelling met als doel de spelers zoveel mogelijk te laten leren.

Na 3 trainingen en een onderlinge testmatch met de E2 stond dan op zaterdag 29 juni de 1e wedstrijd op het programma thuis tegen Saestum. Na de instructies aan de scheidsrechter (Brian Hoedeman) omdat er een aantal andere spelregels zijn en het uitzetten van het veld (de doelen staan op de rand strafschopgebied en de zijlijnen op 8 meter buiten het strafschopgebied) kon er met de warming-up begonnen worden en na een korte wedstrijdbespreking (jong geleerd……) kon om 10 uur afgetrapt worden.

Het was leuk te zien hoe er al werd samengespeeld en hoe zich het spel ,op dit voor iedereen vreemde veld, ontwikkelde. Driebergen was de 1e ploeg die een paar kansjes kreeg en in de 8e minuut speelde Floris de bal op Wouter die mooi scoorde(1-0). Driebergen kreeg nog wat meer kansen maar ook Saestum kwam meer aan aanvallen toe maar keeper Jort wist tot 2 x toe goed te redden.

In de 25e minuut was het echter 1-1 uit een vrije trap. De bal werd door velen gemist en rolde ons doel in. In de 2e helft wederom een leuke wedstrijd waar beide teams leuke aanvallen en goed verdedigen lieten zien. Toch viel de 2-1 in de 46e minuut voor FCD. Na een schot van Wouter dat door de keeper werd weggetikt kon Gennaro binnentikken.

Daarna kwam er steeds meer ruimte achterin bij Saestum en wist de E1 een paar maal gevaarlijk bij het doel van de tegenstander te komen.  Terwijl achterin Nasserdine, Ole, Joep, Luuk en Jort zorgden dat er geen tegendoelpunt kwam gingen onze middenvelders en aanvallers vol door om de 3-1 te scoren en 4 minuten voor tijd gebeurde dat ook. Een voorzet van Douwe, een overstapje van Mounir en een keihard schot van Nawfal dat via onderkant lat in het doel verdween.

Een leuke ochtend waar spelers, begeleiding en ouders genoten hebben van dit nieuwe spelletje. We hopen komend seizoen dan ook veel Driebergenaren kennis te kunnen laten maken met dit 9×9.

Fijne vakantie allemaal en tot in het nieuwe seizoen.

Hans