FC Driebergen geen sportvereniging van het jaar

Banner Balkan Restaurant

Sportvereniging FC Driebergen was genomineerd voor sportvereniging van het Jaar – Utrechtse Heuvelrug. De reden hiervoor is dat we met walking voetbal voor 60+ zijn begonnen. Helaas vielen we, ondanks al uw steun, niet in de prijzen. We feliciteren Het Utrechtse Heuvelrug Triathlon Team met het behalen van de prijs.

Het Sportgala is een samenwerking van Heuvelrug Sport Initiatief , de belangenbehartiger namens de diverse sportverenigingen, en het gemeentebestuur van de Utrechtse Heuvelrug. Een evenement dat is bedoeld om sporters of sportteams die bijzondere prestaties hebben geleverd in het zonnetje te zetten.De uitreiking is 1 februari in Cultureel Centrum de Binder in Leersum. Jim van der Zee (Deelnemer the Voice) luistert het Sportgala op.

Uitreiking Nominatie door Sportkoepel Heuvelrug-Sportinitiatief

De 60-Plussers kunnen bij FC Driebergen terecht voor Walking Football, waarbij in onderlinge partijtjes van 6 tegen 6 tegen elkaar gespeeld kan worden.

Er zijn wel bepaalde regels bij Walking Football: je mag niet rennen en tackles en schouderduwen mogen ook niet. Het spel speelt zich af op ¼ gedeelte van het hoofdveld. De doeltjes zijn 1 meter hoog en 3 meter breed. Een keeper is er niet.

Het komt weer aan op voetbalplezier en ook het sociale aspect is hierbij belangrijk, want in de ‘3e helft’ kunnen de voetballers die 40 jaar geleden misschien nog met elkaar gespeeld hebben, leuk oude herinneringen ophalen.