Sterk FC Driebergen verdiend meer dan een punt

Na de overwinning tegen DEV vorige week, wachtte FCD deze week een geduchte tegenstander. Het uit de tweede klasse gedegradeerde Benschop was gastheer voor de ontmoeting met de Driebergenaren. Benschop behoort in deze klasse tot de betere tegenstanders dus FCD was van te voren gewaarschuwd. Om 14:30 werd onder prima weersomstandigheden afgetrapt op het mooie sportpark van Benschop.

FCD spoot werkelijk uit de startblokken. Benschop werd direct volledig vastgezet en binnen twee minuten leverde dat een grote kans op voor Helder Pedro Salazo. Helaas wisten de keeper en de verdedigers van Benschop ternauwernood een doelpunt te voorkomen. Een paar minuten later een corner voor FCD en Ricardo van Amerongen kopt de bal centimeters over het doel van de wit-blauwen. Binnen 5 minuten had FCD dus eigenlijk met 0-2 voor moeten staan. Het eerste kwartier bleef voor FCD en met name de al eerder genoemde Helder Pedro Salazo was een plaag voor de verdediging van Benschop.

Na dat kwartier zakte FCD wat terug qua energieniveau. Hierdoor kon Benschop de wedstrijd beetje bij beetje overnemen en was het te danken aan doelman Michel van Bruggen dat de 1-0 niet op het bord kwam. Na 25 minuten was het toch raak toen een bal in de zestien werd teruggelegd met de borst en fraai in de rechterbenedenhoek werd geschoten. Even was FCD van slag maar plotseling vonden ze weer de drive en energie om Benschop onder druk te zetten. Dit leverde al vrij snel een enorme kans op voor Koen van Dijk maar alleen voor de keeper ging het mis. In het duel daarna met de keeper van Benschop beging dezelfde van Dijk een overtreding en even leek het erop dat de scheidsrechter Koen van Dijk zijn tweede gele kaart ging geven maar hij toonde de clementie. Hoofdtrainer van der Kort nam echter geen risico en wisselde kort daarop Koen van Dijk voor Fabian Roelofs. Tot aan de rust bleef FCD de betere van het spel hebben maar gescoord werd er niet.

In de rust toonde de hoofdtrainer en de assistent trainers Wouter van de Berg en Erik van Hulzen zich content met het spel. Zaak was echter om de druk bij Benschop erop te houden en te voorkomen dat Benschop aan het voetballen kwam. Deze aanwijzing was niet aan dovemans oren gericht. Energiek startte FCD de tweede helft en al na twee minuten had Fabian Roelofs pech toen zijn schot uit de draai op de paal belandde. Dit bleek een voorbode van een sterke tweede helft van FCD. Benschop werd geen millimeter ruimte gegund en Benschop kwam eigenlijk aanvallend niet meer in het stuk voor. FCD bepaalde het spel en probeerde met verzorgd combinatievoetbal, en als het moest met het winnen van de duels, de gelijkmaker te maken. Benschop hield echter steeds op het laatste moment stand maar het kraakte en piepte aan alle kanten. Toch was het even oppassen geblazen toen de topschutter van Benschop, Biko Brazil, aanlegde voor twee van zijn befaamde vrije trappen. Gelukkig was doelman Michel van Bruggen vandaag sterk en wist hij, soms met hulp van zijn verdedigers, het doel schoon te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg je steeds meer het gevoel dat de gelijkmaker moest vallen en een kwartier voor tijd viel die ook. Na een goede aanval over meerdere schijven was het de mee opgekomen linksback Ricardo van Amerongen die een strakke voorzet gaf op Sezer Gubuz die vervolgens de bal hard binnen schoot. Een meer dan terechte gelijkmaker.

FCD zette aan voor de volle winst en Benschop moest alle zeilen bijzetten om niet met een thuisnederlaag de wedstrijd af te sluiten. Toch was het bijna raak toen Paul van Hofwegen een vrije kopkans kreeg uit een hoekschop maar de bal recht in de handen van de doelman kopte. De laatste minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend. FCD probeerde de winnende te maken maar ook Benschop probeerde nog een doelpunt te fabriceren. Dit leverde voor beide doelen een tweetal hachelijke momenten op maar de 1-1 bleef op het bord staan.

Een gelijkspel waar FCD het grootste gedeelte van de wedstrijd aanspraak mocht maken op de overwinning. Toch zijn er genoeg positieve punten waar hoofdtrainer van der Kort op voort kan bouwen. Er werd vandaag hard gewerkt voor elkaar en bij vlagen goed gevoetbald. Zaak is nu om iedere wedstrijd dezelfde arbeidsethiek aan de dag te leggen. Om te beginnen volgende week tegen DOSC. Onze gasten uit Den Dolder doen het onder de sympathieke hoofdtrainer Sander Kloos uitstekend. Overwinning na overwinning op rij wordt behaald en vandaar dat DOSC op een prima vierde plaats staat. Benieuwd of DOSC haar favorietenrol volgende week waar kan maken tegen het Argentiniƫ van de heuvelrug. Vorig jaar wist DOSC in ieder geval twee keer te winnen. Tijd voor revanche?