Sterk spelend FC Driebergen verliest onfortuinlijk 0-1 tegen FZO

Paul Brink Advies

FC Driebergen heeft een goed gespeelde wedstrijd niet in winst weten om te zetten tegen FZO uit Zeist. De eerste 10 minuten was het wat aftastten voor beide elftallen. De wedstrijd kwam echter een minuut later los met de eerste uitgespeelde kans. FC Driebergen zette de aanval in via de uitstekend spelende Pim Noomen die naar de opkomende Abate Nyamsi speelde.  Oog in oog met de keeper schoot hij via de vingertoppen van de FZO doelman de bal naast het doel.

FC Driebergen kreeg steeds meer vat op de wedstrijd ,maar toen brak een dramatisch moment aan. In de 16e minuut kreeg Bilal Soutouti een terecht rode kaart van de uitstekend leidende arbiter Ozkal (Utrecht) voor natrappen. Een zeer vroege rode kaart die ervoor zorgde dat FC Driebergen nog 75 minuten met een man minder moest spelen. Dit was de ommekeer van de wedstrijd voor FC Driebergen.

Ondanks dat FC Driebergen met een man minder speelde, was dit in het spelbeeld niet zichtbaar. Juist FC Driebergen nam het heft in handen en werd steeds gevaarlijker. Opnieuw een grote kans van Abate Nyamsi werd niet afgerond. Een spaarzaam moment van FZO zorgde echter tegen de verhouding in dat de mannen uit Zeist de voorsprong pakte in de 28e minuut.  Een stuiterende bal die naast leek te gaan, maar toch achter de verbouwereerde doelman Michel van Bruggen verdween 0-1. 

De tien Driebergenaren streden alsof ze met elf man op het veld stonden. Voorop in de strijd was uitblinker van deze wedstrijd Camiel Robbers. Er werden in de eerste helft nog wel wat mogelijkheden gecreëerd, maar de keuzes in de laatste fase waren niet altijd goed en zodoende bleef het tot de rust 0-1 en daar mocht de Zeisternaren zeer tevreden over zijn. 

De tweede helft begon zonder wissels bij de thuisclub. FC Driebergen begon ook deze laatste 45 minuten met hetzelfde aanvallende spel als waar ze de eerste helft mee eindigde. FC Driebergen kreeg een aantal hoekschoppen, maar allen zonder resultaat. Het was de al genoemde Pim Noomen die in de 52e minuut die na een uitstekende actie zijn schot net naast zag gaan. 

FC Driebergen voelde dat er wat te halen viel en dat ze absoluut een punt zouden verdienen. Dit was ook de tijd om met de wissels nog aanvallender te gaan spelen. Jelle Adema werd vervangen door Max Mehrengs en Jelle v/d Werf door Sven Evers. De eerste actie van Max Mehrengs was direct een perfect voorzet op maat voor Abate Nyamsi. Hij zag zijn poging gered worden door de doelman van FZO. 

FC Driebergen bleef alles op de aanval zetten en zette FZO constant onder druk. Met veel geluk aan hun zijde ging de achterstand van de thuisclub niet weg. FC Driebergen bleef dreigend, maar alle kansen en mogelijkheden werden niet benut. In de 78e minuut kwamen de volgende wissels Abate Nyamsi werd vervangen door Kubilay Albayrak en Jesper van Doesburg voor Casper van Tricht. 

Maar in de 83e minuut moest ook de net ingevallen Kubilay het veld verlaten met een hoofdwond na een harde botsing. FC Driebergen leek hierdoor met negen man verder te moeten, maar dat werd toch naar 10 man terug gebracht met de laatste mogelijke wissel vanwege de hoofdblessure. Reserve doelman Bryan Hoedeman werd als veldspeler in het veld gebracht voor de laatste minuten. 

Het team heeft 75 minuten lang met tien man keihard gestreden om een resultaat te halen, maar helaas bleef de 0-1 op het scorebord staan. Een onterechte uitslag op basis van het spelbeeld, maar ook dat hoort bij het voetbal. Rug rechten en leren van de momenten van vandaag. Volgende week zaterdag op 12 november speelt FC Driebergen de uitwedstrijd tegen t’ Goy.