Sterke wedstrijd Vrouwen 2 tegen VVZ ‘49: 2-2

FC Driebergen Vrouwen 2 heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen VVZ ’49. Eerder werd de uitwedstrijd in Soest nog kansloos verloren. VVZ ’49 werd door een sterke opmars titelkandidaat. FC Driebergen Vrouwen 2 speelde rond de winterstop minder goed en verloor daardoor ook veel punten. Echter, een sterk optreden op donderdagavond tegen Renswoude (5-1 winst) gaf het nodige zelfvertrouwen aan de ploeg.

 Dat was meteen te merken. FC Driebergen begon erg sterk aan de wedstrijd en had duidelijk veldoverwicht. Er werd goed gecombineerd en er waren zelfs mogelijkheden om tot scoren te komen. Verdedigend stond de ploeg ook prima, waardoor er nauwelijks gevaar voor eigen doel was. Na een klein half uur spelen kon Ezgi Beydemir na een goede actie zelfs de 1-0 in schieten. De vreugde was groot. Des te meer omdat deze treffer als een werkelijke bevrijding aanvoelde. Na deze treffer werd het spel van FC Driebergen iets rommeliger. Toch was er geen sprake van moeilijkheden voor de ploeg. De domper was dan ook groot toen scheidsrechter Van de Burgt twee minuten voor rust naar de penaltystip wees na een prima tackle van Kaya Gaikhorst die keurig de bal speelde. Van de Burgt, die verder een uitstekende wedstrijd floot, was echter resoluut in zijn oordeel en de strafschop was een feit. Hoewel doelvrouwe Conny Snijders in de goede hoek zat, werd de penalty dusdanig goed ingeschoten dat 1-1 de ruststand was.

 Na rust ging FC Driebergen onverminderd door met waar het in de eerste helft aan begonnen was. Toch kwam ook VVZ nu meer aan voetballen toe. Dat resulteerde zelfs in een voorsprong. Uit een corner schoot een speelster uit Soest de bal snoeihard achter Conny Snijders. De meiden van Driebergen lieten de koppies echter niet hangen. Er werd gestreden voor elke meter, ook toen de dames van VVZ overtredingen uit frustratie begonnen te maken, hielden de dames van de Utrechtse Heuvelrug zich vooral bezig met goed voetballen. Dit resulteerde in kansjes en stress op de bank.

 In de 86e minuut was het echter Amal El Kachouti die de bal uit een hoekschop hard, en via de onderkant van de lat, in kopte: 2-2! Nog niet eerder dit seizoen was een doelpunt zo vol vreugde gevierd. Twee minuten later was er zelfs bijna kans op de 3-2. Een schot van Amal El Kachouti ging belande echter tegen de paal.

FC Driebergen Vrouwen 2 kan trots zijn op deze wedstrijd en het vertoonde spel. Met nog drie wedstrijden voor de boeg, geeft dit vertrouwen in een mooi competitieslot.