Sterker OSM’75 troeft FC Driebergen af 4-2

Muta Sports

FC Driebergen is afgelopen zaterdag tegen een verdiende 4-2 nederlaag aangelopen in de uitwedstrijd tegen OSM ’75. De thuisploeg knalde uit de startblokken vanaf de eerste minuut. Dit resulteerde in een situatie waarin al direct reddend opgetreden moest worden door Jelle van der Werf. Twee minuten direct ook het eerste gevaar van FC Driebergen, waarbij de ijverige Mick Visser na een knappe solo het zijnet vond. Voor het doel had hij nog wel wat opties die er nog beter voor stonden.

OSM ’75 zette veel druk naar voren, wat uiteindelijk zorgde dat in het eerste kwartier het spel op en neer ging. Na het eerste kwartier kwam OSM ’75 steeds meer in de wedstrijd. Na balverlies op het middenveld van FC Driebergen kon de ploeg uit Maarssen in de 18e minuut profiteren. Via een splijtende pass werd de aanvaller gelanceerd en schoot de bal in de verre hoek langs keeper Michel van Bruggen. Verdedigend zag dit er niet goed uit als het gaat om de rugdekking in de laatste linie.

De thuisploeg bleef doordrukken en op zoek gaan naar meer doelpunten. Alle duels werden gewonnen door slimmer te zijn en er agressiever in te kleunen. In de 28e minuut opnieuw een tegendoelpunt voor FC Driebergen. Een misverstand op de 16 meter werd direct afgestraft door OSM ’75. Nog geen 2 minuten later kreeg FC Driebergen de volgende dreun te verwerken. Door een schitterend afstandsschot, die hoog in de bovenhoek belandde en onhoudbaar was voor doelman Michel van Bruggen, werd het 3-0.

Gelukkig kwam FC Driebergen voor rust nog met de 3-1. Door goed werk van Daan Brouwer, die uit een hoekschop van Sven Evers de bal door kon koppen, was het Jelle Adema als eindstation bij dit doelpunt. FC Driebergen werd in de eerste helft overklast en moest uit een ander vaatje gaan tappen in de tweede helft.

De tweede helft begon met een wissel, waarbij Sven Evers achterbleef in de kleedkamer. Zijn vervanger was Abate Nyamsi. FC Driebergen was op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon niet echt een vuist maken tegen de sterke verdedigende linie van OSM ’75. Er werd meer energie geleverd in de tweede helft. FC Driebergen moest uit een ander vaatje tappen vandaag en dat leverde in de 63e minuut de aansluitingstreffer op.

Het was het goed werk van Jelle van der Werf, die met een omhaal zijn ploeggenoot Pim Noomen vond. Die kon de bal achter de doelman van de thuisploeg werken en bracht de stand op 3-2. De weinige supporters gingen er even goed voor zitten, want misschien zat er meer in het vat vandaag. Echter, deze spanning was van van korte duur. Drie minuten later lag de bal alweer achter doelman van Bruggen. De scheidsrechter was nog in gesprek met spelers van FC Driebergen, maar OSM ’75 nam de vrije trap slim. FC Driebergen reageerde te laat en kon niet meer voorkomen dat de marge weer op twee tegendoelpunten stond.

Er werden nog vele wissels doorgevoerd, maar dit had uiteindelijk geen direct effect meer op de wedstrijd. In de tweede helft werd er keihard gewerkt, maar de tegenstander van vanmiddag was steviger in de duels en gewoon de betere ploeg over de gehele wedstrijd genomen.

Aanstaande zaterdag 3 december speelt FC Driebergen thuis tegen DWSM uit Maarssen. De aanvang van deze wedstrijd is een half uur eerder. Dus let op dat de scheidsrechter begint om 14.00 uur.