Steviger op plek 2

Kapsalon Rob

In de 1e wedstrijd wat betreft de competitie in dit nieuwe jaar is FC Driebergen weer 3 punten rijker geworden in een zeer slecht gespeelde 1e helft maar de 2e helft vergoedde weer veel om na een totaal niet slecht maar ook niet goed gespeelde wedstrijd weer een overwinning bij te schrijven en door dit resultaat  iets steviger op de 2e plaats te komen.

Maarssen kwam zeer onverwachts in de 16e minuiut op een voorsprong , een bal over links werd gespeeld naar een volledig vrijstaande speler die dit buitenkansje uitstekend benutte en doelman Michel van Bruggen kansloos liet met diagonaal schot 0-1.

Een grote teleurstelling voor al wat FC Driebergen supporting was. Er viel over deze 1e helft ook verder weinig te zeggen.

De 2e helft was het aankijken volledig waard  met een veel beter combinerend FC Driebergen dat direct al een paar kleine kansen kreeg met als invaller de gevaarlijke Tolga Albarayk die direct zijn aanwezigheid liet gelden.

In de 52e minuut kwam FC Driebergen dan ook op een verdiende gelijkmaker na een voorzet van diezelfde Albayrak welke koelbloedig afgerond werd door Mathijs Brink, 1-1. Hierna moest men met 10 verder toen Tolga Albayrak met rood van het veld werd gestuurd, zeer ten onrechte, een gele kaart was veel beter op zijn  plaats geweest maar de zwak leidende arbiter was genadeloos en FC Driebergen moest met 10 man verder .

FC Driebergen bleef aandringen ondanks de ondertalsituatie maar het duurde toch tot de 78ste minuut dat men weer kon juichen met een fantastische kopbal van Arjan Prijs die de 2-1 betekende.

Even hielden de supporters hun adem in, in de 83e minuut toen doelman Michel van Bruggen zich verkeek op een voorzet maar de spits van Maarssen schrok van deze grote kans en schoot hoog over. In de aansluitende aanval  van FC Driebergen was het Jelle Adema die aan alle onduidelijkheid een einde bracht wie de sterkste was en beheerst de 3-1 scoorde.

Zo werd het een verdiende overwinning en nestelde het 1e team zich vaster op de 2e plek in de competitie met nog 2 punten achterstand op koploper FC Almere.

Vermeldingswaardig was het optreden van de 3 maanden geleden zwaar gewond geraakte speler Robin Notenboom die de hele wedstrijd naar behoren uitrspeelde.

FC Drebergen speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van de zeer gewaardeerde Barend van Soest.

Zaterdag as 9 Februari wederom een thuiswedstrijd FC Driebergen Za1-CJVV Za1  aanvang 14.30 uur