“Stip op de horizon” voor FC Driebergen

Banner Dirk Makelaars

Op woensdagavond 10 mei hebben ruim 20 mensen deelgenomen aan een workshop over de toekomst van onze club. Waar willen we over 5 tot 10 jaar zijn als voetbalclub en hoe komen we daar dan? Onder leiding van Frank de Goede, onze trainer van zaterdag 2, werden de deelnemers aan het werk gezet. Frank heeft ervaring met het begeleiden dit soort sessies in het bedrijfsleven en het leek hem een uitdaging om dit ook toe passen bij een vrijwilligersorganisatie. Frank: “We hebben een club met veel betrokken mensen en met veel ideeën over hoe we vervolgstappen kunnen maken als vereniging. Door met elkaar een heldere stip op de horizon te zetten, kunnen we toetsen welke ideeën bijdragen aan de route daar naar toe. Hopelijk gaat dit ons helpen om (nog) betere keuzes te maken en onze energie allemaal op hetzelfde doel te richten”.

De workshop begon met een oefening waarin iedereen zijn zorgen en zijn kansen voor de club kenbaar kon maken. Vervolgens is er in drie groepen gewerkt aan beelden over hoe succes er volgens ons uitziet, wat voor club we willen zijn en waarom we er zijn en hebben we gekeken wat ons net even anders maakt dan andere clubs. Er wordt nog een verslag gemaakt, maar aan het einde van de workshop konden we concluderen dat we best al wat grote lijnen konden herkennen. Met die informatie gaan we op korte termijn aan de slag om daar weer een vervolg aan te geven.

De eerste stap die we nu zetten is samen met de projectgroep 2.0 en het bestuur bekijken op welke manier we het nadenken en uitwerken van de strategie van de vereniging verder willen aanpakken. De gedachte daarbij is om dit soort sessie regelmatig te organiseren en zo structureel aan de strategie (en de executie) van de vereniging te werken. De club is immers nooit ‘af’.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan vervolgsessies, neem dan contact op via voorzitter@fcdriebergen.nl.

Namens het bestuur,

Erik Zegwaart

Voorzitter FC Driebergen