Stommelingen winnaars 6-e editie FCD-Darts Koppeltoernooi

sdr
Muta Sports

In een goed gevulde FCD-kantine, omgetoverd tot dart-arena, werd 17 december jl. door het maximale aantal van 48 koppels gestreden om de felbegeerde “Arie Sturkenboom Bokaal”, de zesde jaargang alweer.

De avond werd opgeluisterd door een uitstekend optreden van de feestband “GroovePlanet”.

Ook deze editie toch weer een aantal debutant-koppels, daar waar vaste deelnemers helaas verstek moesten laten gaan. Het was er niet minder spannend om. Deze keer een ietwat gewijzigde opzet, zonder de bekende winnaars- en verliezersronde. De eerste 4 koppels in de poule-eindstand konden hun opwachting maken in ronde 2, in de vorm van het knock-out systeem. Dit leverde toch hier en daar een verrassing op. Ronde 3 (de laatste 16 koppels) was voor een aantal vooraf getipte kanshebbers het eindstation.
Voor de winnaars van vorig jaar ( De Slopers, Peter van Galen/Patrick Schouten) was de kwartfinale het hoogst haalbare, hun dart-pijpje was daarna nagenoeg leeg.

In de halve finales rekenden de Stommelingen (Henk Marchal & Aron Sikking) af met DiLa (voormalig winnaars Arthur Gijzen en Tommie Schriekenberg); 2-1 en waren Mau en Aad (Maurice van Rhenen & Ben Adema) niet opgewassen tegen De Hofkevers (John Evers & Frans v.d. Kerkhof); 0-2.

De finale resulteerde in een terechte zege voor de Stommelingen (Henk & Aron) tegen De Hofkevers (John & Frans); 3-1. De namen van Henk en Aron prijken eerdaags op de Arie Sturkenboom Bokaal, proficiat !!.

Voor John en Frans waren de druiven zuur, zij verloren voor de 2-e keer op rij de finale. Wellicht geldt voor hen volgend jaar; drie keer is scheepsrecht….

Onze dank en waardering gaan uit naar iedereen die deze avond tot een succes hebben gebracht en wij wensen iedereen een sportief en vooral gezond 2017 toe!!

De Organisatie,
Ed Saelmans, Peter van Galen , Simon Tulner, John Evers.